SPORT 23 noiembrie 2018

ULTIMĂ ORĂ: Ciprian Anton, în finală la Praga

de Iulia Drăghici - Taraș | 1573 vizualizări

Tenismenul în scaun rulant s-a impus în semifinală în trei seturi

Sportivul Ciprian Anton a reușit din nou să obțină rezultate remarcabile, de această dată la un turneu internațional de tenis pentru persoane în scaun rulant, „Prague Cup”, găzduit de Republica Cehă, în perioada 20-25 noiembrie a.c. Covăsneanul a reprezentat România cu mândrie la acest turneu și s-a impus în trei seturi în semifinală, iar sâmbătă, 24 noiembrie, va lupta pentru marele trofeu.

„Sunt fericit să termin anul competițional pe podiumul din Praga, la acest turneu, o competiție la care au venit unii dintre cei mai buni sportivi ai lumii. Aceasta finală îmi dă mai multă încredere și bineînțeles un loc mai bun în clasamentul internațional. Mă aflu la a treia participare la turneul din Praga. În 2016 am obținut locul doi, în 2017 am pierdut împotriva favoritului numărul 3 în primul tur la categoria simplu, dar am jucat finală la categoria dublu. Mulțumesc pentru deschidere și amabilitate în a-mi oferi condiții optime de antrenament conducerii Sepsi Rekreativ, DJTS T13, partenerului de joc Tóth Laci și sponsorilor Wilson, Coca-Cola, și DHL”, ne-a spus Ciprian imediat după ce a câștigat semifinala.

La categoria Main Second Draw, sportivul Ciprian Anton de la clubul sportiv Show Time din Sfântu Gheorghe s-a clasat pe tabloul principal, fiind favoritul numărul 1 la această categorie.

În primul tur a câștigat împotriva unui sportiv din Italia cu scorul de 6-2 6-4, în sferturile de finală a câștigat în fața tenismenului din Republica Cehă - David Filipowski cu scorul de 6-1 6-2, iar în semifinală Ciprian s-a impus în trei seturi contra jucătorului din Republica Cehă, Pawel Mietrkiewicz cu scorul de 6-3 2-6 6-2.

Ciprian Anton ne-a spus că în finala de mâine îl va întâlni pe sportivul ceh Dalibor Potucek, un jucător de tenis cu multă experiență și care știe să controleze jocul foarte bine.  

Turneul internațional de tenis pentru persoane în scaun rulant „Prague Cup” este un turneu de categoria ITF2 care întrunește sportivi din 21 de țări, doi dintre participanți fiind din primii 10 mondial. Sportivii au venit să acumuleze puncte importante înainte de calificarea la turneul care face parte din cadrul jocurilor paralimpice  de la Tokio din 2020.

Ciprian Anton a câștigat de patru ori campionatul național de tenis în scaun rulant, în anii 2012, 2014, 2017 și 2018.

Îi dorim mult succes în finala de mâine! 

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.