SPORT 24 iulie 2018

Turul Franței merge mai departe

de Covasna Media | 570 vizualizări

Ciclistul spaniol Omar Fraile a câștigat a 14-a etapă a Turului Franței, Saint-Paul-Trois-Châteaux - Mende, 188 km. Ordinea primilor trei clasați rămâne neschimbată, pe primele două locuri britanicii Geraint Thomas și Chris Froome, urmați de olandezul Tom Dumoulin, anunță Radio France International pe site-ul său oficial.

Etapa de sâmbătă a avut o desfășurare previzibilă: o evadare timpurie care nu a mai putut fi prinsă de pluton, cuprinzându-l și pe tricoul alb cu buline roșii al celui mai bun cățărător, Julien Alaphilippe, favorit la victorie pe aerodromul din Mende.

Grupul de frunte a avut la un moment dat 20 de minute avans față de plutonul care-i includea pe favoriții la victoria finală, iar belgianul Jasper Stuyven s-a desprins și s-a prezentat singur la baza ultimei ascensiuni Col de la Croix Neuve, cu 5 km înainte de sosire, scurtă - 3 km, dar cu gradient mai mare de 10%, precizează sursa citată.

Fraile (foto) s-a lansat în urmărirea sa, urmat de Alaphilippe, amândoi l-au ajuns pe belgian, dar spaniolul s-a desprins și nu a mai putut fi prins pe linia de sosire, francezul trebuind să se mulțumească cu locul doi în etapă. 

În spatele lor s-a desfășurat, după 18 minute, pe ascensiunea finală lupta între favoriții la victorie la Paris, unde slovenul Primoz Roglic a reușit să câștige pe linia de sosire opt secunde față de trio-ul de frunte. 

În clasamentul general Thomas continuă să dețină tricoul galben de lider, urmat de Froome la 1'39", Dumoulin la 1'50", Roglic la 2'38" și francezul Romain Bardet la 3'21".

Julien Alaphilippe poartă în continuare tricoul de cel mai bun cățărător, în timp ce slovacul Peter Sagan sosit al patrulea la Mende și-a consolidat poziția ca tricou verde, cel mai bun sprinter, mai afirmă Radio France Internationale.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.