SPORT 8 august 2017

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, ediția a 11-a, va lua startul din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1090 vizualizări

Este pentru prima oară în istorie când Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc pornește din județul Covasna: ceremonia de deschidere și prologul competiției aflate la cea de a 11-a ediție se vor desfășura pe străzile municipiului Sfântu Gheorghe, iar prima etapă a concursului va începe joi, pe un traseu care parcurge scaunele Orbai, Kézdi și Sepsi, după care, trecând prin Depresiunea Baraolt, aceasta se va termina la Odorheiu Secuiesc.

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc a fost organizat pentru prima dată în anul 2007 la inițiativa Primăriei Miercurea Ciuc și a echipei Tușnad Cycling Team, urmărind un dublu scop: pe de o parte, să creeze o oportunitate competitivă reprezentanților acestui tip de sport și, pe de altă parte, să promoveze conceptul ciclismului și frumusețile regiunii. „Consiliul Județean (CJ) Covasna a sprijinit încă de la începuturi această competiție, iar anul acesta vom acorda ajutor și la organizare, asigurând cazare și masă în județul Covasna pentru cei aproximativ 200 de participanți și oaspeți” – ne-a informat Tamás Sándor, președintele CJ Covasna. Acesta a spus că Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc oferă o bună oportunitate de a atrage atenția asupra valorilor regiunii și că este nevoie de mai multe evenimente de acest tip, în cadrul cărora Ținutul Secuiesc să fie promovat în mod uniform.

Prima etapă a competiției – care se va desfășura în perioada 9-12 august – va debuta joi, 10 august, în orașul Covasna: cicliștii vor porni din stațiune către orașul Târgu Secuiesc, urmărind traseul Cernat, Sfântu Gheorghe, Hăghig, Belin. Aita Mare, Baraolt, Tălișoara, Vârghiș, după care vor sosi la Odorheiu Secuiesc, parcurgând o distanță de 159,3 km.

Vineri, 11 august, cicliștii vor porni în etapa a 2-a din centrul orașului Odorheiu Secuiesc și, după comuna Brădești, vor continua cățărarea prin Pasul Liban, după care concurenții vor trece din nou Pasul Liban din direcție nordică, trecând prin Ciumani, Joseni, Gheorgheni, Valea Strâmbă, terminând cursa la Miercurea-Ciuc, trecând prin Vlăhița.

Sâmbătă, 12 august, concurenții vor avea de parcurs 2 semi-etape. Înainte de masă, la ora 10, începe semi-etapa 3A, proba de contratimp individual se va derula pe traseul Pasul Tolvajos – Băile Harghita. Ultima semi-etapă, proba 3B va începe după-masă, la ora 17, atunci când sportivii vor pleca din Miercurea Ciuc și, urmărind traseul Racu – Mihăileni – Frumoasa, se vor întoarce la Miercurea Ciuc, apoi vor pedala prin zona Ciucului de Jos, spre Sâncrăieni – Bancu – Leliceni, terminând competiția pe străzile municipiului Miercurea Ciuc.

130 km, o bună parte din această distanță va fi străbătută pe străzile municipiului Miercurea Ciuc. Competiția se încheie cu festivitatea de premiere care va avea loc la ora 20, în Piața Libertății din Miercurea Ciuc.

Organizatori: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, CSM Miercurea Ciuc, Direcția pentru Sport și Tineret a județului Harghita, Asociația Intersport și Clubul Siculus Alpin.

Partenerii evenimentului sportiv – Consiliul Județean Harghita și Consiliul Județean Covasna, precum și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Primăria Municipiului Gheorgheni, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc – contribuie și anul acesta cu un sprijin financiar substanțial, dând o mână de ajutor și în organizare.

Sponsorii principali ai evenimentului sunt: ING Service, Apemin Tușnad SA, Agenția Națională de Turism din Ungaria și Ciuc Radler. Sponsori: Hinode Service, Bagoly Logistic, Amigo&Intercost, Bellotto și Cat Line.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.