SPORT 26 iulie 2010

Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc

de Covasna Media | 546 vizualizări
Ukrainenanul Vitaliy Popkov a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, ediţia a patra. Cicliştii au parcurs joi o distanţă însumând 156 de km între Lunca de Jos, Miercurea Ciuc, Brădeşti, Gheorgheni, etapa încheindu-se pe Pasul Pongrácz. Imediat după start şase ciclişti au evadat din pluton, mărind distanţa până la Brădeşti până la două minute şi jumătate. Înaintea urcării pe Pasul Liban din cei saşe evadaţi

Ukrainenanul Vitaliy Popkov a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, ediţia a patra. Cicliştii au parcurs joi o distanţă însumând 156 de km între Lunca de Jos, Miercurea Ciuc, Brădeşti, Gheorgheni, etapa încheindu-se pe Pasul Pongrácz. Imediat după start şase ciclişti au evadat din pluton, mărind distanţa până la Brădeşti până la două minute şi jumătate. Înaintea urcării pe Pasul Liban din cei saşe evadaţi trei au fost prinşi de către pluton, iar la Gheorgheni numai ucraineanul Sedyk Alexandr (ISD Donetsk) a rămas în faţă. El a fost prins de echipa sa, iar cu cinci kilometrii înainte de sosire, pe Pasul Pongrácz a şi fost depăşit de conaţionalul său, câştigătorul Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc de anul trecut, Vitaliy Popkov.

Sedyk Alexander a câştigat două căţărări – pasul Ghimeş şi Pasul Libán – căţărarea pe Pasul Tolvajos a fost adjudecat de grecul Simantrakis Vasilejos (SP Tableware).

Căzătură la sosire

Etapa secundă a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc s­a terminat cu o căzătură. La sprintul final opt ciclisti au fost implicaţi într-o căzătură. În urma impactului destul de violent câştigătorul de joi, ucraineanul Vitaly Popkov (ISD Donetsk) a suferit o fisură la vertebră şi a fost transportat la spitalul din Miercurea Ciuc. Pe lângă Popkov şi italianul Bruno Rizzi – implicat în căzătură la sprintul final – a fost transportat la spital.

Etapa secundă a fost câştigată de germanul Berger Heinrich (Olimpic Team Autoconstruct). Ciclistii participanţi în ediţia a patra a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc au avut sâmbătă în faţă etapa regală a concursului. După startul technic, la ieşirea din Miercurea Ciuc doi ciclişti, Martynenko Oleksandr (ISD Donetsk) şi Popov Dimitro (Kolls) s-au desprins de pluton. La Racu (a treia comună după Miercurea Ciuc) ciclistul italian de la Tuşnad Cycling Team, Bruno Rizzi a fugit din pluton după cei doi cărători, prinzându-i pe ucrainieni. Fugarii s-au ţinut în faţă mai bine de 160 kilometrii, ei au fost prinşi abia la ieşirea din Odorheiu Secuiesc. Cea mai mare diferenţă între cărătorii şi pluton a fost înregistrat la Ciumani (5 minute şi 22 secunde).

Pentru victoria de etapă sprintul final a început la un kilometru de finish. Cel mai rapid a fost ucraineanul Oleksandr Sedyk (ISD), pe locul secund a sosit columbianul Pedraza Morale Fernando (SP Tableware), iar al treilea bulgarul Evgeni Gerganov (Hemus – 1896 ­ Vivelo).

Ieri s­au desfăşurat ultimele două semi-etape ale Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc. Dimineaţa de la ora 10.45 s-a dat startul la contratimpul individual, traseul fiind de 14 km între Ciba şi Harghita Băi. De la ora 18 s-a desfăşurat ultima parte a concursului pe străzile municipiului Miercurea Ciuc.

Kopacz Gyula

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.