SPORT 30 septembrie 2021

Trofeul Șugaș Băi – Metalubs

de Covasna Media | 1040 vizualizări

Ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 se va desfășura sâmbătă 2 octombrie, pe tărâm covăsnean

Traseul de la Șugaș Băi le va fi gazdă piloților ce vor închide acest sezon competițional. Organizată de către Clubul sportiv Auto Crono sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, această ultimă etapă va aduce piloților un dublu punctaj în clasament. Astfel, cu doar o singură etapă rămasă până la finalul sezonului, în clasamentul general, pe prima poziție se află Erik Zsolt Fazakas. Pilotul deține în acest moment 200 de puncte, în urma sa, pe a doua treaptă a podiumului aflându-se Peter Laszlo Pasko cu 117 puncte. Podiumul clasamentului general îl aduce pe cea de-a treia treaptă pe Adorjan Zolde, care în urma acestui sezon obține 100 de puncte.

La clasa A1, tânărul Bogdan Duma conduce detașat clasamentul cu doar o etapă rămasă până la final, acesta adunând până în prezent 186 de puncte. A doua poziție a podiumului îi revine lui Attila Laszlo Patakfalvi cu un total de 108 puncte, podiumul fiind completat de tânărul Alexandru Cazacu ce reușește să obțină până în prezent 86 de puncte.

Clasa A2 îl aduce pe prima poziție pe Erik Zsolt Fazakas, pe podium fiind urmat de Peter Laszlo Pasko și Alexandru Andreoiu ce adună până în prezent 114 puncte.

Podiumul clasei A3 îi aduce în față pe Andrei Petrescu care cu doar o etapă rămasă se află pe prima poziție a podiumului cu un total de 105 puncte, treapta a doua fiind ocupată de Zolde Adorjan cu 88 de puncte, clasamentul fiind încheiat cu Dumitru Șerban ce reușește un total de 84 de puncte.

Juniorii ne surprind și de această dată cu ambiția lor: pe prima treaptă îl găsim pe Bogdan Duma cu un total de 123 de puncte până în prezent, Sebastian Grădinariu cu 76 de puncte și Alexandru Cazacu cu 68 de puncte.

Sâmbătă, ziua va debuta cu o serie de recunoașteri și antrenamente cronometrate, manșele de concurs fiind programate pentru ora 15, iar invitații acestei etape le vor oferi tinerilor piloți sfaturi și recomandări cât mai utile. Pilotul brașovean Octavian Ciovică și-a anunțat prezenta la aceasta ultimă etapă din campionat dar și Florin Durche, de asemenea pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă va aduce o nouă mașină ce îl va însoți în următorul an competițional. Acesta va înlocui binecunoscutul Citroen C2 Super 1600 ce i-a fost alături atâția ani, cu o nouă mașină turbo integrală. Tot la Sugaș Băi Florin și-a făcut debutul ca forlighter în anul 2011, participând atunci la bordul unui Corrado VR6, concurs ce a fost organizat sub egida Auto Crono. Printre cei înscriși la această ultimă etapă îl regăsim și pe Szabo Csongor care de asemenea va sta la dispoziția piloților cu sfaturi și îndrumări.

Trebuie să reamintim tuturor că organizatorii, Clubului Sportiv Auto Crono, organizează periodic teste și antrenamente pentru piloții doritori dar, mai nou, și sesiuni de informare și pregătire pentru tinerii navigatori.

Circulația publică se va închide sâmbătă 02.10.2021 între orele 09:00-19:00 iar deschiderea temporară a circulației va avea loc între orele 14:30-15:00.

Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Sponsorul principal: Metalubs România

Parteneri media: Haromszek, Observatorul de Covasna, Mesagerul de Covasna, Autostiri.ro.

(Club Auto Crono)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.