SPORT 14 iunie 2019

Trofeul Şugaş Băi – Campionatul Național de Viteză în Coastă – Divizia 2, 15-16 iunie 2019

de Covasna Media | 926 vizualizări

Mijlocul lunii iunie ne aduce la Şugaș Băi etapa spectaculoasă de Viteză în Coasta – Divizia a doua. După o etapă fantastică organizată în cel mai mic detaliu la Sfânta Ana, sunetul cailor putere se va muta de această dată în pădurea de la Şugaș Băi. Pe traseul ce leagă Sfântu Gheorghe de Şugaș, participanții își vor dovedi măiestria şi talentul în lupta cu miimile cronometrului.

„Pe traseul de la Şugaș Băi primele competiţii le-am organizat în anul 2010. În fiecare an etapa de la Sugaş făcea  parte din Campionatul Regional de Coastă, iar de anul trecut face parte din divizia 2 naţională. În anul 2008 am organizat şi o etapă naţională de coastă, fiind câştigată de Golner Heinz pe un Audi RS4 iar etapa 10-a  de Horă Lucien -Ford Escort Cosword.

Trofeul Sugaş Bai METALUBS este organizat de Club Auto Crono, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Covasna și se bucură de sprijinul Inspectoratului de Poliţie – Serviciul Rutier Covasna, Inspectoratul de Jandarmi - județul Covasna dar și de sprijinul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenţă Covasna.

Sponsorul principal al etapei este furnizorul de produse METALUBS HIGH LUBRICATION, gamele de produse fiind foarte diversificate. Acestea se pot aplica în mai multe domenii, precum: auto, industrie, utilaje industriale, motociclete sau biciclete,” ne-a declarat Simon Arpad – organizatorul evenimentului.

Desfășurat pe o lungime de 3,8km și o lățime de 5,5m, traseul ales pentru această etapă se bucură de peisaje încântătoare dar, mai ales de viraje spectaculoase ce îți taie răsuflarea la fiecare pas. Pentru că este o etapă despre spectacol, prietenie și curaj, la îndemnul organizatorilor, pilotul și instructorul de drift Gabi Imre a răspuns acestei provocări. După ce a cucerit alături de echipa sa PPG RACING TEAM trasee precum Transfăgărășan, Transrarău și Transaplina, Gabi a acceptat provocarea de a participa la etapa de Viteză în Coastă – divizia 2 de la Şugaş Băi.

„Da, spun provocare pentru că este un traseu total diferit faţă de cele montane pe care am mai făcut drift. Este rapid și tehnic, dar foarte îngust, nefiind loc de erori. Vin să fac spectacol și abia aștept să auziți sunetul motorului V8 în pădurea de la Şugaș”, ne-a spus Gabi Imre.

Și pentru că Gabi nu poate trăi singur aceste senzații, oferă locul din dreapta pentru 3 persoane dornice de aventură. Prin tragere la sorţi duminică dimineața va extrage trei persoane ce îl vor însoți în această aventură.

„Un traseu care va satisface toate pretențiile piloţilor şi anume: o compoziție perfectă a carosabilului, cu porțiuni de viteză alternând cu viraje tehnice, selectiv în alegerea traselor şi care va impune un ritm foarte alert. Foarte importantă pentru parcurgerea acestui traseu este memoria topografică a piloților, având în vedere vegetația densă care obturează de multe ori configurația virajului.

Urez tuturor piloților un parcurs fără greșeală şi să învingă cel mai bun! Pe acest traseu s-a organizat în anul 1976 un concurs promoțional de VTM care a fost câştigat de Silviu Olaru din Sf. Gheorghe concurând pe Dacia 1100”, a mărturisit profesorul Florin Hangu.

Parteneri media: Háromszék, Székely Hírmondó, Covasnamedia.ro, Sepsi Rádió, Friss Rádió,  We Radio Sf. Gheorghe, Sláger Rádió.

Program

Sâmbătă 15.06.2019:

  • Orele 11.10-12.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)
  • Orele 12.20-14.00: Antrenamente oficiale
  • Orele 14.00-14.30: Pauză, deschiderea circulației
  • Orele 14.45-18.30: Manșe de concurs I, II, III
  • Orele 19.00: Afișarea rezultatelor provizorii
  • Orele 19.30: Festivitatea de premiere

Duminică  16.06.2019:

  • Orele 09.10-10.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)
  • Orele 10.20-12.00: Antrenamente oficiale
  • Orele 12.00-12.30: Pauză, deschiderea circulației
  • Orele 12.45-16.30: Manșe de concurs I, II, III
  • Orele 17.00: Afișarea rezultatelor provizorii
  • Orele 17.30: Festivitatea de premiere

(Credit foto: Dan Strauti – Autostiri.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.