SPORT 11 aprilie 2012

Trofeul Ligii Europa a ajuns la Bucureşti

de Covasna Media | 455 vizualizări

Preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a înmânat astăzi primarului Sorin Oprescu trofeul Ligii Europa. Evenimentul a avut loc la Arena Naţională.

Platini s-a arătat încântat de stadion şi l-a felicitat pe Oprescu.

"Vreau să spun că stadionul este magnific, este un stadion superb, vreau să îl felicit pe primarul Capitalei. Ştiu entuziasmul românilor pentru a cumpăra bilete eu sunt foarte fericit şi bucuros să vin să vad o foarte frumoasă finală Europa League", a spus Platini înaintea înmânării trofeului.

La rândul său, Oprescu a declarat că este mândru de Arena Naţională. "Absolut da, e gata stadionul. Am ocazia să le mulţumesc tuturor începând cu domnul preşedinte al UEFA, domnul Platini, Mircea Sandu şi tuturor prietenilor mei, constructorilor, care au făcut ca în doi ani şi jumătate această construcţie să fie terminată. Sunt mândru de ea", a spus primarul.

Unde va putea fi admirată Cupa în Bucureşti

Cupa, în greutate de 15 kilograme, va fi expusă până în ziua finalei în zece locuri din București, pentru a putea fi admirată de toți doritorii.

După încheierea ceremoniei, ambasadorul finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici, se va deplasa împreună cu trofeul în Piaţa George Enescu, prima oprire din cadrul unui tur bucureştean, care cuprinde următoarele "staţii": 11-12 aprilie: Piaţa George Enescu; 13-16 aprilie: Băneasa Shopping City; 17-19 aprilie: Pasajul Universităţii; 20-22 aprilie: Centrul Vechi (pe strada Lipscani); 23-26 aprilie: Căminele studenţeşti ale Institutului Politehnic din Regie; 27-29 aprilie: Tribuna VIP a Naţional Arena; 30 aprilie-1 mai: Primăria Generală a Capitalei; 2-3 mai: sediul SEAT; 4-6 mai: Parcul Unirii; 7 mai: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Organizatorii au rezolvat şi problema gazonului de pe Arena Naţională

Al treilea gazon de pe Național Arena a fost montat special pentru finala de pe 9 mai. Pentru a evita momentele jenante de la partida România - Franța, atunci când brazde din gazon s-au desprins la cel mai ușor contact cu crampoanele jucătorilor, reprezentanții primăriei au cumpărat instalații de iluminat și fac în fiecare zi verificări.

”Sunt lucrări de întreținere normale, suprainsămânțări, aerisiri, toate operațiunile pe care o firmă specializată și acreditată de UEFA și de FIFA le execută pe acest stadion. Suntem pe mâini bune, ca să zic așa”, a declarat președintele Comitetului de Organizare al finalei Europa League 2012, Dumitru Mihalache.

Umbrelele, sticlele şi alte obiecte contondente, interzise pe stadion

Au fost stabilite și condițiile în care suporterii vor avea acces pe stadion. Aceștia vor putea intra cu trei ore înainte de începerea meciului. Cei care vin cu umbrele, sticle sau alte obiecte contondente le vor depozita în camere special amenajate. Poarta dinspre strada Maior Coravu va fi destinată exclusiv VIP-urilor.

În interior vor fi amenajate aproximativ 100 de bufete. Suporterii celor două echipe vor beneficia de transport gratuit pe baza biletului de meci. Oragnizatorii recomandă spectatorilor români să lase mașinile acasă, pentru că nu vor avea unde să le parcheze.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.