SPORT 21 ianuarie 2021

Trofeul Gerar 2021, programat pentru finalul acestei luni

de Daniela Luca | 866 vizualizări

Evenimentul va fi mai restrâns anul acesta, spun organizatorii 

La fel ca aproape toate celelalte evenimente, concursul național de schi pentru copii, Trofeul Gerar, va fi unul diferit în acest an. În primul rând, evenimentul nu este inclus în calendarul competițional, ci va avea, în primul rând, rolul de a-i scoate din case pe micii iubitori de schi și pe părinții acestora. Trofeul Gerar 2021 este programat așadar pentru sâmbătă, 30 ianuarie, și va fi găzduit de pârtiile de schi de la Șugaș Băi și Valea Mare. 

Copiii din județ care frecventează cercurile de schi vor avea posibilitatea să își antreneze spiritul competitiv într-un concurs care promite să fie distractiv, atât pentru ei, cât și pentru părinții lor, spun organizatorii evenimentului Trofeul Gerar 2021. Anul acesta sunt așteptați aproximativ 50 de concurenți. 

„Pe 30 ianuarie e prima zi de vacanță. Va fi un concurs în care copiii vor veni cu familiile. Evenimentul îl organizăm împreună cu Asociația Sport-All. Ne dorim să aibă loc totuși  și sperăm că autoritățile și legislația ne ajută. Noi am demarat deja pregătirile. Copiii au nevoie de mișcare, de aer curat. Normal că acest concurs nu este inclus în calendar, pentru că acesta a fost suspendat și ne-am gândit că vom face un concurs pentru familii. Vor fi jumătate din participanții de până acum, adică în jur de 50 de copii, mai ales din județul nostru, adică pentru cei care frecventează cercurile de schi de la Întorsura, Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. Avem nevoie de concursuri, pentru că pentru noi acestea sunt o evaluare finală, ca teza la școală. Știm foarte bine câtă nevoie au copiii de activități extrașcolare, dar sunt și lucruri care nu depind de noi”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

Acesta a mai adăugat că la concurs se pot înscrie copii de la clasa pregătitoare, până în clasa a cincea care au frecventat cercurile de schi. Atât înscrierea la concurs, cât și participarea sunt gratuite.

Anul trecut, la cea de-a XII-a ediție a concursului, au participat 140 de concurenți din 16 județe ale țării.

Sursă foto: Arhivă 2020 - Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.