SPORT 7 iulie 2010

Triplă campioană naţională la 13 ani

de Covasna Media | 500 vizualizări
Blazer Imola, de la CSŞ Sfântu-Gheorghe, pe podiumul competiţiilor de atletism La numai 13 ani, tânăra atletă Blázer Imola, de la C.S.Ş. Sfântu-Gheorghe, se mândrește anul acesta cu trei poziţii pe treapta cea mai înaltă a podiumului de atletism de la noi din ţară. Antrenată de profesorul Mircea Buhlea, Imola a luat startul în acest an competiţional la patru probe şi a reușit să obţină nu mai puţin de patru medalii, dintre care trei de aur şi una de argint. Totul a început

Blazer Imola, de la CSŞ Sfântu-Gheorghe, pe podiumul competiţiilor de atletism

La numai 13 ani, tânăra atletă Blázer Imola, de la C.S.Ş. Sfântu-Gheorghe, se mândrește anul acesta cu trei poziţii pe treapta cea mai înaltă a podiumului de atletism de la noi din ţară.

Antrenată de profesorul Mircea Buhlea, Imola a luat startul în acest an competiţional la patru probe şi a reușit să obţină nu mai puţin de patru medalii, dintre care trei de aur şi una de argint.

Totul a început pe când avea 9 ani, cu o participare la un concurs școlar care i-a scos în valoare potenţialul de atletă. Plăcerea de a se mişca s-a transformat de atunci într-un stil de viaţă. “Mi-am dat seama că la jocuri sportive nu aș fi putut ajunge la rezultate deosebite şi am încercat atletismul, care mi-a oferit şansa de afirmare chiar de la început“, ne-a explicat tânăra atletă.

Conștiincioasă și concentrată

În momentul de faţă, ea se antrenează de 5 ori pe săptămână, câte o oră - o oră și jumătate. Lucrează foarte conştiincios, respectând îndrumările profesorului. La competiţii, înaintea probelor are emoţii, ca oricine, dar reuşeşte să le depăşească, concentrându-se la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Primul rezultat valoros l-a obţinut la un concurs internaţional de atletism, organizat în Ungaria, oraşul Debrecen, unde a câştigat la 60m plat cu timpul de 8.69, cu care după tabela de cotaţie internaţională elaborată de IAAF a avut cel mai mare punctaj.

În anul competiţional 2010, debutează cu succes la Campionatele Naţionale de Atletism, la categoria de Copii I, obţinând mai multe victorii. Cele trei medalii de aur au fost obţinutele la probele 60m plat (8.16 sec), 80m plat (10.49 sec) şi 200m (26.69 sec). La 60m garduri cu timpul de 9.78 ocupă locul II.

Am întrebat-o care a fost cel mai memorabil concurs de până acum, iar Imola mi-a răspuns zâmbind: “La un Concurs Interjudeţean organizat în oraşul Bacău, când s-a dat startul la 60m garduri, am fost aşa de concentrată, încât n-am auzit rechemarea la start, şi am alergat distanţa singură. Am revenit speriată, am luat a doua oară startul şi am câştigat”.

Momentan, Imola este elevă la Şcoala Generală Váradi József, având numai note de zece. În viitorul apropiat, ea dorește să-şi continue studiile la Liceul Teoretic Mikes Kelemen, şi într-o bună zi să devină profesor de educaţie fizică şi sport.

Totodată, vrea să-şi continue pregătirea în atletism, obţinând rezultate şi mai bune, dar este conştientă de faptul că faima obţinută trece și va avea concurenţă şi în alte sportive talentate, astfel că numai cu muncă perseverentă poate să înainteze.

Popdan Cristina – Reka

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mirela, 7 iulie 2010
Felicitări şi succese nebănuite mai departe, atât fetiţei cât şi antrenorului. Suntem mândrii de voi!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.