SPORT 7 septembrie 2013

Tricolorii se apropie de Mondiale. Victorie senzaţională împotriva Ungariei, scor 3-0

de Covasna Media | 495 vizualizări

România a câştigat cu scorul de 3-0 meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014, prin golurile marcate de Ciprian Marica (min. 2), Mihai Pintilii (min. 31) şi Cristi Tănase (min. 87). Tricolorii au urcat pe locul doi în grupă şi vor juca marţi, tot pe Arena Naţională, împotriva Turciei.

Prefaţat de mari tensiuni şi incidente provocate de fanii maghiari sosiţi la Bucureşti, meciul România – Ungaria s-a desfăşurat în teren într-o manieră entuziasmantă pentru fanii tricolorilor, iar la capătul celor 90 de minute de luptă de pe gazonul Arenei Naţionale jucătorii noştri au obţinut victoria care îi apropie de barajul pentru Mondialele de anul viitor, din Brazilia.

Ungaria avea un punct în faţa noastră înaintea partidei de vineri seara, dar victoria cu 3-0 obţinută de tricolori a propulsat naţionala noastră la două puncte în faţa maghiarilor, astfel că elevii lui Victor Piţurcă sunt acum favoriţi la ocuparea locului doi în grupă, cel care asigură prezenţa la baraj.

Meciul a început perfect pentru tricolori, iar în minutul 2 România avea deja 1-0, după ce Marica a recuperat o minge la mijlocul terenului, a scăpat singur spre poarta adversă şi l-a învins pe goalkeeper-ul oaspeţilor. Abia se încheiase prima jumătate de oră, stadionul fremăta, iar Mihai Pintilii a aruncat tribunele în aer. După o combinaţie cu Marica, mijlocaşul Stelei a prins o torpilă de la 25 de metri, mingea lovind vinclul înainte de a intra în plasă. Golul său a fost cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase ale serii, în Europa.

După pauză, tricolorii au avut grijă mai mult de apărare şi au reuşit să blocheze culoarele de acces spre poarta lui Tătăruşanu. Schimbările efectuate de Piţurcă au schimbat în bine compartimentul ofensiv al naţionalei noastre, iar după minutul 65 au început să apară din nou ocaziile la poarta ungurilor. Bogdan Stancu şi Adi Popa au ratat două oportunităţi uriaşe, dar jucătorii noştri au marcat totuşi golul de 3-0, prin Cristi Tănase.

După această victorie România a urcat pe locul doi în grupă, după Olanda, cu 13 puncte, în timp ce ungurii rămân cu 11, iar Turcia a acumulat 10 puncte, după victoria cu 5-0 în faţa Andorrei. Marţi seara, de la ora 21.00 România va juca împotriva Turciei al optulea meci în grupa D a preliminariilor CM 2014. O victorie ne-ar asigura practic locul la baraj, în ultimele două partide urmând să întâlnim Andorra, în deplasare, şi Estonia, acasă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
misu, 8 septembrie 2013
Bravo baieti mai avem un hop marti dupa care ne pregătim de baraj
lili, 7 septembrie 2013
Speram la un 5-0, dar si 3-0 este OK !! A "compensat" din plin distrugerile si jignirile adresate romanilor de violentii si betivii fani maghiari(desi sper ca vor plati de-adevaratelea ceea ce au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.