SPORT 18 noiembrie 2019

Tricolorii au ratat preliminariile. Mai avem șansa play-off-ului

de Covasna Media | 954 vizualizări
Sursa foto - FRF
Sursa foto - FRF

Echipa națională de fotbal a României a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2020, terminând în genunchi meciul cu Suedia, pe Arena Națională. Vikingii ne-au administrat, în direct, o veritabilă lecție de fotbal și profesionism. Ne-au bătut cu 2-0, dar diferența valorică, în teren, a fost mult mai clară. Așa că ipotezele noastre teoretice s-au pulverizat, iar acum ne rămâne doar posibilitatea de a ajunge pe ultima sută de metri la Campionatul European. 

Calculele play-off-ului din Liga Națiunilor ne sunt favorabile. Cehia a învins Kosovo, respectându-și blazonul, cu 2-1 și a eliminat noul stat din disputa pentru baraj. De asemenea, Austria s-a calificat, învingând Macedonia de Nord cu 2-1, indirect acest scor fiindu-ne de folos, deoarece Slovenia și Macedonia de Nord puteau candida și ele la un loc în baraj.

Astfel, România este sigură acum de prezența la patrulaterul din martie 2020, unde se va desemna ultimul loc calificant la turneul final continental. Vom juca împotriva Scoției sau Islandei, în deplasare. Pe cealaltă parte de tablou vor fi Ungaria și Bulgaria, cel mai probabil. Finala va avea loc între câștigîtoarele primei runde de play-off, pe un stadion ce urmează să fie desemnat prin tragere la sorți.

Până atunci însă, în această seară avem meci de palmares în Spania, pe Wanda Metropolitano, cu două echipe fără obiectiv. Ibericii s-au calificat deja la Campionatul European, din luna octombrie având matematic această certitudine, în vreme ce tricolorii sunt la ultimul meci din mandat al lui Cosmin Contra. Partida începe la ora 21.45.

Apoi, pe 30 octombrie, la Romexpo, va avea loc tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European din 2020. România este, deocamdată, țară gazdă, fără a fi și echipă gazdă.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.