SPORT 23 iunie 2024

Tricolorii au pierdut, dar calificarea în optimi se joacă

de Marius Raczek | 484 vizualizări

În a doua partidă disputată în faza grupelor la Euro 2024, România a fost învinsă de Belgia, dar calificarea în optimile de finală nu este compromisă.

După victoria cu Ucraina, tricolorii porneau cu un bonus moral în fața Belgiei, totuși deznodământul partidei nu a fost cel așteptat. Încă din startul partidei, „diavolii roșii” au deschis scorul prin Tielemans. România putea egala, dar Casteels a scos de sub transversală lovitura de cap a lui Drăgușin. Ambele echipe au mai avut ocazii până la pauză, dar prima repriză s-a terminat cu belgienii în avantaj de un gol. Imediat după reluare am consemnat ocazia lui Mihăilă, apoi pe cea a lui Man, pe final tot Belgia reușind să marcheze prin De Bruyne.

În acest moment, în Grupa E, toate cele patru echipe au câte trei puncte, România aflându-se pe prima poziție a clasamentului datorită golaverajului superior. Ultima serie de partide programează întâlnirile: Slovacia-România și Ucraina-Belgia. România se califică în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În cazul unui eșec, tricolorii mai pot trece de faza grupelor doar dacă Belgia o învinge pe Ucraina.

Euro 2024, Grupa E

Belgia-România 2-0 (1-0)

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia)

Au marcat: Tielemans (2), De Bruyne (80)

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – Onana – Lukebakio, Tielemans, De Bruyne, Doku – Lukaku.

Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Debast, Openda, Sels, Carrasco, Tielemans, Vermeeren, Vranckx. Antrenor: Domenico Tedesco

România: Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea. Antrenor: Edi Iordănescu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.