SPORT 4 decembrie 2018

Tragere la sorți dificilă pentru tricolori

de Covasna Media | 610 vizualizări
Sursa foto - UEFA.com
Sursa foto - UEFA.com

Echipa națională de fotbal a României și-a aflat adversarele din grupa preliminară care ne poate aduce, teoretic, calificarea la Campionatul European din anul 2020. Calificarea este un obiectiv deosebit, în condițiile în care România, prin Arena Națională, va găzdui patru partide ale competiției continentale.

Toate partidele din preliminarii se vor juca în anul 2019. Programul stabilit, pentru naționala noastră, este următorul:

23 martie, Suedia – România

26 martie, România – Insulele Faroe

7 iunie, Norvegia – România

10 iunie, Malta - România

5 septembrie, România – Spania

8 septembrie, România – Malta

12 octombrie, Insulele Faroe - România

15 octombrie, România – Norvegia

15 noiembrie, România – Suedia

18 noiembrie, Spania – România

Primele două clasate din grupă se califică direct la turneul final.

În luna martie a anului 2020 vor avea loc și play-off-urile pentru ultimele patru locuri calificante, din Liga Națiunilor.

Tragerea la sorți efectuată la Dublin a fost restricționată de o serie de criterii impuse de UEFA. De exemplu, după criteriul politic, alegerea Spaniei în grupa noastră a exclus prezența Gibraltarului, cunoscut fiind diferendul diplomatic între cele două. Pe de altă parte, România fiind gazdă a unor meciuri la Campionatul European, putea avea cel mult o colegă de grupă care să fie și ea gazdă de meciuri. În total, turneul final de peste doi ani se va plimba prin 12 țări afiliate la UEFA.

A mai existat și criteriul meteorologic. După acesta, țările nordice, cum ar fi Islanda, Insulele Faroe sau Norvegia, nu pot găzdui, din cauza frigului, meciuri pe teren propriu în lunile martie și noiembrie. A mai existat și un ultim criteriu, al distanțelor mari, potrivit căruia erau excluse două deplasări foarte lungi pentru o echipă, însă acesta nu a acționat în cazul grupei din care face parte naționala României.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.