SPORT 10 aprilie 2018

Totul despre victoria Sepsi OSK la Juventus

de Iulia Drăghici - Taraș | 952 vizualizări

Sepsi OSK, singura echipă neînvinsă în play-out

Sepsi OSK Sf. Gheorghe este, în momentul de față, după patru etape de play-out în Liga I la fotbal, singura echipă neînvinsă. Formația noastră a reușit un succes prețios în deplasarea de pe terenul celor de la Juventus București, scor 2-0 (0-0).

Partida a început cu două echipe crispate de locurile ocupate în clasament, ultimele, la egalitate de puncte. Ocaziile s-au creat cu greu, Juventusul abuzând de mingi lungi, pe Marian Constantinescu, un vârf fără talie și fără posibilitatea de a se bate cu înalții noștri apărători centrali. Sepsi OSK a preferat să ocupe excelent spațiile și să creeze două rețele orizontale de apărare în fața careului. Mijlocașii noștri au alergat mult, iar micile erori de plasament, din această cauză, au fost imediat recuperate. În primele 45 de minute, posesia a aparținut mai mult gazdelor, însă fără a pune în real pericol poarta apărată de Niczuly. Mai mult, spre finalul reprizei, echipa noastră, la un corner, a avut o ocazie importantă. Obsivac a șutat din careu, la o aglomerație, iar mingea l-a lovit în cot pe Acolatse, însă de la mică distanță, astfel că nu se putea acorda lovitură de pedeapsă.  

Mutarea de la vestiare a lui Eugen Neagoe, Dima în locul lui Yasin Hamed, avea să modifice aproape radical coordonatele disputei. Cu tânărul internațional de juniori ca mijlocaș la închidere inițial, i s-a dat mai mare libertate de mișcare lui Fulop Istvan, astfel că acesta a participat mai mult la faza de construcție. Jocul nostru a început să meargă, posesia de asemenea, a crescut în procentaj și, implicit, fazele de poartă ne-au avantajat. În minutul 53, Ursu a urcat pe dreapta și a centrat foarte bine în careu unde macedoneanul Simonovski, beneficiind și de un marcaj neglijent, a preluat și a șutat cu sete, imparabil, sub bara transversală. A fost primul gol al talentatului atacant de 26 de ani, care a avut ghinionul de a suferi o fractură de claviculă imediat după transferul din Finlanda. Acest gol i-a forțat pe bucureșteni să iasă mai mult la joc și să încerce să egaleze. Rezultanta a fost crearea de spații mai mari și favorizarea contraatacurilor noastre. Neagoe a gândit din nou ca un șahist și a operat o a doua modificare tactică, trimițând un jucător de tehnică și viteză, pe Filipe Olivera, în locul lui Kuku, care fusese apatic. Între timp, deoarece Sato avea unele probleme fizice, fundaș stânga a trecut Dima, în timp ce filipinezul a fost avansat într-un post mai puțin riscant, cel de mijlocaș de bandă. Portughezul Olivera a avut apoi o incursiune pe flancul drept, soldată cu o centrare excelentă spre Simonovski, care a reluat periculos, cu capul din plonjon, însă pe lângă poartă.

Deși era abia minutul 63, antrenorul principal Eugen Neagoe a riscat modificând din nou tactic matricea echipei. El l-a introdus pe Ghinga pentru a închide jocul, alături de Petrovikj, în locul lui Ousmane Viera care se accidentase. Fulop Istvan a preluat astfel banderola de căpitan, iar Dima a bifat un al treilea post în echipă, trecând fundaș central. Gazdele s-au năpustit spre poarta noastră, însă fără luciditate în atac.

Pe final, la o minge recuperată în propria noastră jumătate, Fulop l-a lansat pe Simonovski care a plecat corect, din spatele liniei mediane. După o cursă de 40 de metri, Simonovski a ratat din poziție singur cu portarul, însă mingea respinsă de Drăghia a ricoșa în antebrațul lui Wallace, ecusonul FIFA Ovidiu Hațegan indicând punctul cu var. A transformat cu siguranță Tandia, cel care de altfel a jucat foarte bine, iar acest gol a făcut ca victoria să devină o certitudine.

Întreaga noastră echipă merită aprecieri maximale. Iată garnitura utilizată: Niczuly – Ursu, Viera (min. 63 Ghinga), Obsivac, Sato – Petrovikj, Fulop Istvan, Tandia, Kuku (min. 56 Filipe Olivera), Hamed (min. 46 Dima) – Simonovski.

În celelalte meciuri de play-out, rezultatele au fost următoarele:

FC Botoșani – FC Voluntari 1-0

Gaz Metan Mediaș – Poli Timișoara 1-1

Dinamo – Concordia Chiajna 3-1

Așadar, toate rezultatele din această rundă ne-au avantajat.

Clasamentul fazei play-out:

1.

Dinamo București

4

3

0

1

8:3

29

     

2.

FC Botoșani

4

1

2

1

1:1

25

     

3.

FC Voluntari

4

1

1

2

4:5

18

     

4.

Sepsi

4

1

3

0

7:5

16

     

5.

Poli Timișoara

4

0

2

2

3:5

16

     

6.

Concordia Chiajna

4

0

2

2

3:6

16

     

7.

Gaz Metan Mediaș

4

2

1

1

5:6

15

     

8.

Juventus București

4

2

1

1

3:3

13

 

Sepsi OSK a urcat pe locul al patrulea, însă mai sunt în joc 30 de puncte, 10 etape, așa că deocamdată această avansare nu certifică nimic.

Povestea manelei xenofobe, văzută la fața locului de trimisul special al ziarului nostru, va fi descrisă în ediția de miercuri a cotidianului „Observatorul de Covasna”.

Cristian Frisk 

Sursă foto: Facebook, Sepsi OSK. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.