SPORT 25 aprilie 2023

Tompa Krisztián, învingător în prima etapă a Campionatului Național de Motocros

de Daniela Luca | 1213 vizualizări

Competiția s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe 

Clubul Sportiv Șugaș Sfântu Gheorghe a organizat weekendul trecut prima etapă a Campionatului Național de Motocros 2023. La concursul care s-a desfășurat pe circuitul de lângă Șugaș Băi s-au înscris peste 120 de participanți din toată țara, însă o parte dintre ei s-au retras. Sportivul din Sfântu Gheorghe, Tompa Krisztián, cel care s-a implicat și în organizarea evenimentului, a reușit să câștige ambele manșe în cadrul clasei MX1. 

„Am fost foarte obosit, pentru că am lucrat foarte mult pe traseu. De dimineață și până seara eram acolo încă de săptămâna trecută. S-a acumulat oboseala, pentru că am avut o grămadă de treabă. Sunt mulțumit în general de cum a ieșit cursa. Îmi pare rău că unii s-au retras din concurs, justificând cu faptul că a fost traseul prea periculos. Săriturile au fost mari, dar așa au fost și anul trecut. Traseul era uscat și trebuia să punem apă, dar nu am avut cum. Noi am făcut tot ce a ținut de noi. În viitor nu cred că o să mai ținem etapă la Sfântu Gheorghe. Legat de competiție, sunt mulțumit că am câștigat ambele manșe. Mulțumesc pentru ajutorul acordat pentru realizarea acestei curse Primăriei Sfântu Gheorghe, Spitalului Județean de Urgențe Dr. Fogolyán Kristóf, TEGA S.A., Trio Impex și Federației Române de Motociclism”, ne-a spus Tompa Krisztián. 

Pilotul Ördög Zoltán din Ojdula (MX Juniori, 125ccm) s-a retras împreună cu ceilalți participanți ai clubului Top Cross Ciolpani. Szabó Bokor Bence din Ozun, cel care a concurat la clasa de copii (85ccm), s-a clasat pe locul șase, iar Mocan Zakariás, din Sfântu Gheorghe, s-a clasat pe locul patru la amatori.

Următoarele etape ale Campionatului Național de Motocros se vor disputa la Zărnești, Moreni, Balș și Târgu Mureș.

Foto: Șerban Toma Nedelea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.