SPORT 26 octombrie 2012

Toamnă perfectă pentru Steaua. A învins-o pe Molde şi rămâne invincibilă în grupele Ligii Europa

de Covasna Media | 450 vizualizări

Steaua a câştigat cu scorul de 2-0 disputa cu Molde, a treia din grupa E a Ligii Europa. Chiricheş, printr-un eurogol, şi Raul Rusescu au adus victoria roş-albaştrilor, care au acum trei puncte avans faţă de a doua clasată, FC Copenhaga, şi sunt foarte aproape de calificarea în 16-imile de finală ale competiţiei. În celălalt meci al grupei, VfB Stuttgart - FC Copenhaga 0-0.

Cu greu mai poate fi găsit în istoria recentă a Stelei un sezon atât de bun ca acesta pe care roş-albaştrii îl traversează acum. Pe primul loc în campionat, cu o singură înfrângere în 12 etape (la Vaslui), elevii lui Laurenţiu Reghecampf sunt lideri de necontestat şi în grupa E a Ligii Europa, unde au un bilanţ de două victorii şi un egal.

Ultimul succes al Stelei a fost consemnat joi seara, pe Naţional Arena, în faţa norvegienilor de la Molde, iar el a fost facilitat şi de faptul că scandinavii au folosit doar doi dintre titularii obişnuiţi. Oricum, apetitul ofensiv al jucătorilor noştri a fost de nestăpânit iar ei şi-au creat trei ocazii mari încă din primul sfert de oră. Latovlevici a şutat în bară în minutul 3, portarul Soderberg a respins şutul lui Tănase (min. 6), iar un fundaş scandinav a respins de pe linia porţii şutul lui Chipciu.

Deschiderea de scor s-a produs în minutul 30, când Chiricheş a reuşit un eurogol, acesta reluând din foarfecă o minge care a ajuns la el dintr-un ricoşeu, după un şut al lui Rusescu. După doar două minute Rusescu a fost la finalizare şi a ridicat scorul la 2-0, deviind în plasă un balon şutat de Latovlevici.

În repriza secundă steliştii au mai redus ritmul, dar tot şi-a creat ocazii importante la poarta lui Molde. Cea mai importantă s-a consemnat în minutul 58, când Cristi Tănase a irosit o lovitură de la 11 metri, Soderberg intuind colţul în care va şuta mijlocaşul.

2-0 a rămas scorul final al confruntării Steaua - Molde, iar acest rezultat, corelat cu cel de 0-0 consemnat în disputa VfB Stuttgart - FC Copenhaga, îi distanţează pe roş-albaştrii în fruntea ierarhiei grupei.

Clasament grupa E: 1. Steaua - 7 p, 2. FC Copenhaga - 4 p, 3. Molde - 3 p, 4. Stuttgart - 2 p.

Următoarele meciuri (8 noiembrie): Molde - Steaua, FC Copenhaga - VfB Stuttgart.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.