SPORT 12 iulie 2009

Timp de o săptămână, la Sfântu-Gheorghe a avut loc o Tabără internaţională de baschet

de Covasna Media | 782 vizualizări
Cu această ocazie, pe terenul de sport din cadrul Şcolii Nicolae Colan au fost amplasate două coşuri reglabile de baschet

Joia trecută a avut loc inaugurarea terenului de baschet din cadrul Şcolii Generale „Nicolae Colan” cu ocazia organizării Taberei Internaţionale de Baschet „BBALL 6”, care s-a desfăşurat pe o perioadă de o săptămână. Amplasarea a două coşuri reglabile a fost de fapt „cireaşa de pe tort” a Taberei care a adus o suflare nouă pe meleagurile covăsnene. Vass Ildiko, organizatoarea taberei şi vicecampioană în divizia A, şi-a adus colegele de echipă şi,

Cu această ocazie, pe terenul de sport din cadrul Şcolii Nicolae Colan au fost amplasate două coşuri reglabile de baschet

Joia trecută a avut loc inaugurarea terenului de baschet din cadrul Şcolii Generale „Nicolae Colan” cu ocazia organizării Taberei Internaţionale de Baschet „BBALL 6”, care s-a desfăşurat pe o perioadă de o săptămână. Amplasarea a două coşuri reglabile a fost de fapt „cireaşa de pe tort” a Taberei care a adus o suflare nouă pe meleagurile covăsnene. Vass Ildiko, organizatoarea taberei şi vicecampioană în divizia A, şi-a adus colegele de echipă şi, cu sprijin local, au pus bazele Taberei de Baschet Feminin care anul acesta este la a doua ediţie şi are în vedere crearea unei Şcoli private de Baschet, care va fi deschisă la mijlocul lunii august.

Echipa de antrenori este una variată, cu membri din SUA, Luxemburg sau Austria, dar şi din ţară - Timişoara, Cluj şi Sfântu-Gheorghe. „Principalul motiv pentru care s-a dorit organizarea unui astfel de proiect a fost faptul că era nevoie de juniori în Divizia A şi astfel, cu sprijinul Federaţiei de Baschet, a domnului Vasile Prahoveanu, directorul Şcolii care ne-a ajutat cu sala de baschet, şi nu în ultimul rând al Primăriei municipiului şi Consiliului Judeţean am reuşit să creştem o generaţie nouă pentru prima divizie,” a declarat Vass Ildiko. De asemenea, ea doreşte să facă din această tabără o tradiţie, şi are în vedere crearea unui complex de baschet şi mărirea echipei de antrenori.

Astfel, tabăra a fost axată pe traininguri organizate pe diferite grupe de vârstă, între 8 şi 16 ani, anul acesta având participanţi din mai multe părţi ale ţării - Cluj, Bucureşti, Tg. Secuiesc dar şi din Sfântu-Gheorghe, părinţii trebuind să scoată din buzunare 350 de lei pentru antrenament, cazare şi masă. După spusele unei participante, Maria Cosmineanu din Bucureşti, în vârstă de 14 ani, se pare că a meritat efortul, ea participând şi anul trecut la prima ediţie. „Avem parte de multă muncă, dar fără să ne dăm seama totul pare un joc şi e foarte dis tractiv” spune tânăra baschetbalistă. De asemenea, Maria a adăugat că „antrenorii sunt foarte bine pregătiţi, glumeţi şi malea bili, cu care îţi e mai mare dragul să lucrezi”.

Unul dintre antrenori este Stacy Nolan (SUA-Los Angeles), care practică această meserie de 5 ani, iar anul trecut a fost asistent în prima Ligă în Elveţia. Ultimele două veri şi le-a petrecut în România cu ocazia acestor tabere şi a rămas profund încântat de oraş şi de felul cum răspund junioarele la training.

Acesta a mai subliniat influenţa sportului asupra copiilor în general, făcân du-i mai responsabili şi mai siguri pe ei. El a adăugat că, spre deosebire de tabăra din Elveţia, în România e mai multă activitate, probabil şi datorită faptului că sunt mai puţini participanţi (anul acesta fiind 58), şi astfel atenţia se focalizează pe fiecare persoană în parte. Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a sprijinit acest proiect cu aproximativ 3.000 de lei, iar preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din CL, Mădălin Guruianu, a declarat: „Pot să zic că sunt încântat de faptul că Sf. Gheorghe găzduieşte o tabără atât de amplă cu copii din Cluj, Bucureşti şi mai ales din Sf. Gheorghe, şi de asemenea sunt convins că va avea un efect major în creşterea tinerei generaţii mai aproape de sport. Vreau să cred că în anii care urmează, Sf. Gheorghe va deveni capitala baschetului feminin românesc la nivel de copii şi juniori”.

Anddra Haliciu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vali, 12 iulie 2009
Bravo organizatorilor, sponsorilor, antrenorilor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.