SPORT 16 iunie 2021

Luptătoarea Incze Kriszta s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

de Covasna Media | 1252 vizualizări

Luptătoarea Incze Kriszta s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 prin realocarea locurilor rămase libere după retragerea Coreei de Nord de la competiție, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina sa de Facebook.

Incze Kriszta, 62 kg, este una dintre norocoase, cealaltă este o sportivă din Ecuador, la 53 kg. Luptele au ajuns astfel la 5 sportivi calificați la JO: Alina Vuc, Andreea Ana, Kriszta Incze, Alin Alexuc și Albert Saritov.

Sportivul naturalizat, Felix Duchampt, a devenit al 90-lea membru al Team Romania după ce Federația Internațională de Triatlon a anunțat lista calificaților. Felix se află pe locul 52 în ierarhia mondială și va reprezenta România la JO Tokyo 2020. Duchampt concurează din 2019 pentru România în competițiile internaționale.

De asemenea, alți trei judoka români au reușit să se califice la Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg). Clasamentul mondial a stat la baza calificării românilor la JO Tokyo 2020. Astfel, Andreea - locul 23, Vlăduț - locul 24 și Alexandru- locul 30 au reușit să obțină biletele pentru competiția din Japonia.

Andreea Chițu va participa la a treia ediție a Jocurilor, după Londra 2012 și Rio 2016. Vlăduț Simionescu se află la a doua participare, după Londra 2012, în timp ce Alexandru Raicu va debuta la competiția olimpică.

Echipa Olimpică a României a a ajuns la 93 de sportivi calificați din 15 discipline sportive: atletism, baschet 3x3, box, canotaj, ciclism, canoe, înot, gimnastică artistică, fotbal, lupte, tenis de masă, judo, tir sportiv, scrimă, triatlon.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.