SPORT 7 august 2017

Tânărul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe, participant la Transcontinental Race, a traversat România

de Agerpres | 1226 vizualizări

Bagoly Levente, tânărul din Sfântu Gheorghe înscris în cursa ciclistă Transcontinental Race care se desfășoară pe distanța Belgia - Grecia, a străbătut, în opt zile, aproape 2.700 de kilometri cu bicicleta și se apropia sâmbătă de Transfăgărășan, unde se află ultimul punct de control.

Tatăl acestuia, Bagoly Miklos, a declarat sâmbătă că Levente și-a propus inițial să parcurgă distanța dintre cele două țări în decurs de 13 zile și să se califice în primii 50, însă a avut un parcurs foarte bun, iar acum se află printre primii zece concurenți.

Potrivit acestuia, Levente, care are numărul 88 în concurs, a ajuns sâmbătă după-amiază în Cluj-Napoca, iar spre seară va sosi la Bâlea Lac, unde se află cel de-al patrulea punct de control și ultimul înainte de finiș.

„La Cluj a fost așteptat de mai mulți prieteni, dar a stat foarte puțin, aproape zece minute. I-au turnat o găleată cu apă peste cap și a plecat mai departe. (...) Ținta lui era să ajungă la finiș în primii 50, dar acum e deja pe locul 9 și e foarte determinat. Nici nu știa că stă așa de bine, eu i-am spus când era în Slovacia și era pe poziția 18. Atunci cred că s-a ambiționat. (...) Seara aceasta, după calculele lui în jurul orei 22,00, va ajunge pe Transfăgărășan, iar noi - eu, una dintre surorile lui și nepoții - vom fi acolo să îl întâmpinăm”, a declarat tatăl tânărului.

Bagoly Miklos a mai spus că, pentru a câștiga timp, Levente și-a stabilit un timp de odihnă de 3 - 5 ore pe zi, prin urmare în zorii zilei de duminică va porni mai departe spre Grecia.

Transcontinental Race este una dintre cele mai dure curse de anduranță din Europa, iar la cea de a V-a ediție a competiției s-au înscris peste 230 de concurenți din întreaga lume, care au luat startul din Belgia în seara zilei de 28 iulie.

Spre deosebire de alte curse, aceasta nu are un traseu prestabilit, concurenții fiind liberi să își aleagă rutele, cu condiția să treacă prin cele patru puncte de control obligatorii, care anul acesta se află în Germania, Italia, Slovacia și România.

În acest concurs ceasul nu se oprește niciodată din momentul startului până final, prin urmare concurenții trebuie să își facă o strategie și să planifice cât timp dedică călătoriei și odihnei în fiecare zi.

Pozițiile tuturor concurenților sunt monitorizate prin satelit cu ajutorul dispozitivelor GPS montate pe biciclete, prin urmare pot fi urmăriți în permanență pe internet la adresa http://trackleaders.com/transconrace17.

Bagoly Levente are la activ mai multe curse de lungă durată - în anul 2013 a parcurs cu bicicleta aproape 8.000 de kilometri, pornind de la București spre Barcelona pentru a vedea creațiile lui Gaudi, după care a vizitat câteva dintre cele mai frumoase orașe europene, printre care Paris, Londra, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Berlin, Praga, Viena și Budapesta.

În 2014 a mers cu bicicleta în Turcia până la granița cu Iran și Irak, de acolo a plecat în Georgia, cu vaporul a ajuns în Ucraina, la Odessa, după care a pornit tot pe două roți spre casă, parcurgând în total aproximativ 4.500 de kilometri.

Cea de a treia deplasare a făcut-o până la North Cape, în Norvegia, un tărâm de care s-a îndrăgostit, călătoria incluzând circa 5.000 de kilometri 'la pedale' și două deplasări cu trenul.

„Călătoria cu bicicleta este total diferită, nu se poate compara cu alte tipuri de călătorii. (...) Într-adevăr, cu bicicleta îți ia foarte mult timp, dar timpul e mai valoros, mai prețios, pentru că vezi, simți și trăiești altfel momentele pe plaiurile respective pe unde treci. Și îmi place foarte mult să mă bucur de senzația de libertate, sunt doar eu și corpul meu și mă duc atât cât pot, atât cât vreau eu. La un moment dat simți că bicicleta este o prelungire a corpului tău”, declara Bagoly Levente înainte de plecarea în cursă.

Tânărul în vârstă de aproape 29 de ani lucrează în prezent în București, unde a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, iar visul său este să facă ocolul lumii pe două roți.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.