SPORT 11 august 2017

Tânărul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe, la finiș după 13 zile în care a străbătut peste 3.500 kilometri

de Agerpres | 1117 vizualizări

Bagoly Levente, tânărul din Sfântu Gheorghe care a participat la cea de-a V-a ediție a cursei cicliste Transcontinental Race, desfășurată pe ruta Belgia-Grecia, a ajuns vineri la finiș, după 13 zile în care a străbătut peste 3.500 de kilometri pe două roți.

„La linia de sosire, în Meteora, a fost așteptat de câțiva prieteni din țară. (...) Au fost lacrimi de bucurie. Site-ul oficial al evenimentului ne-a confirmat că a terminat cursa, Levente ne-a transmis și el un SMS în timp ce era la comisia de evaluare a rezultatelor. Se pare că s-a clasat în primii 20, dar încă nu avem datele finale. Am primit vestea când eram într-o întâlnire cu mai mulți prieteni și imediat am desfăcut sticla de șampanie. A pedalat aproape 3.800 de kilometri. Îl așteptăm să vină acasă, probabil va ajunge săptămâna viitoare, se va întoarce cu prietenii lui cu mașina, deci de data asta nu cu bicicleta”, a declarat tatăl acestuia, Bagoly Miklos.

Levente și-a propus inițial să termine în primii 50, însă a avut un parcurs foarte bun, la un moment dat figurând printre primii zece, dar a fost nevoit să încetinească ritmul din cauza unor probleme medicale apărute în mod neașteptat, a mai spus tatăl acestuia.

În Transcontinental Race, care este una dintre cele mai dure curse de anduranță din Europa, s-au înscris peste 200 de concurenți din întreaga lume, iar startul s-a dat în seara zilei de 28 iulie, în Belgia.

Spre deosebire de alte curse, aceasta nu are un traseu prestabilit, concurenții fiind liberi să-și aleagă rutele, cu condiția să treacă prin cele patru puncte de control, care anul acesta s-au aflat în Germania, Italia, Slovacia și România.

Conform regulamentului, în acest concurs ceasul nu se oprește niciodată din momentul startului până final, prin urmare concurenții trebuie să își facă o strategie și să planifice cât timp dedică călătoriei și odihnei în fiecare zi.

Pozițiile tuturor concurenților au putut fi monitorizate prin satelit cu ajutorul dispozitivelor GPS montate pe biciclete.

La ultimul punct de control, aflat pe Transfăgărășan, Levente, numărul 88 în acest concurs, a fost așteptat de câțiva membri ai familiei, precum și de mai mulți prieteni, printre care și Cristian Vlădoaica din București.

„Eu sunt doar unul dintr-un grup mai mare de prieteni, bicicliști, care l-am urmărit literalmente cu sufletul la gură. La început poate nu am realizat ce înseamnă cursa aceasta, eu personal, dar pe măsură ce se apropia de Transfăgărășan, urmăritul lui Levi pe hartă devenea din ce în ce mai palpitant. După revederea de la CP 4 (punctul de control n.r), deschiderea tab-ului pentru a vedea unde e era ceva normal. (...) Am apucat aseară să vorbim un pic cu el la telefon, doar să știm că e ok. Îl așteptăm pe terenul de bike polo și la gura focului să ne povestească fiecare kilometru”, a precizat Cristian Vlădoaica.

Bagoly Levente, în vârstă de aproape 29 de ani, lucrează în prezent în București, unde a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Acesta are la activ mai multe curse de lungă durată, iar visul său e să facă ocolul lumii pe două roți.

Potrivit informațiilor postate pe pagina oficială a evenimentului, în acest an concursul Transcontinental Race a fost câștigat de ciclistul britanic James Hayden, care a parcurs distanța dintre cele două țări în aproape nouă zile.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.