SPORT 24 noiembrie 2022

Tânăra sportivă Veronica Elena Oltean s-a remarcat la Cupa Europeană de Judo

de Marius Raczek | 690 vizualizări

În perioada 17-20 noiembrie, în Ungaria, la Gyor, a avut loc Cupa Europeană de Judo pentru cadeți U18, sportiva Veronica Elena Oltean legitimată la CSM Sfântu Gheorghe clasându-se pe poziția a cincea.

Competiția a adunat la start 380 de sportivi, 228 la masculin și 152 la feminin, din 29 de țări. La doar 15 ani, Veronica Elena Oltean, componentă a lotului olimpic al României de judo cadeți, a participat în cadrul categoriei -44 kg, alături de alte zece sportive. Calificată până în semifinale, sportiva de la CSM Sfântu Gheorghe a cedat în fața Patriciei Tormacova din Slovacia, o judoka neînvinsă la ultimele cinci ediții.

După încheierea întrecerilor a urmat un stagiu de pregătire internațională cu participarea tuturor loturilor de sportivi prezenți la Cupa Europeană. Lotul de sportive din cadrul Centrului Olimpic, pregătite la Cluj-Napoca de cel mai titrat antrenor de judo din România, Florin Bercean, au fost însoțite de tânăra antrenoare Loredana Ohâi.

La Cupa Europeană desfășurată la Gyor au luat parte 41 de sportivi români, 22 la masculin și 19 la feminin, cele mai importante rezultate înregistrate fiind: Vanesa Tolea (57 kg) - medalie de aur, David Gliga (73 kg) și Alexandru Dinca (90 kg) – ambii, medalie de argint.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.