SPORT 13 februarie 2023

Sute de oameni s-au bucurat de zăpadă și de soare, la Cupa „Profesor Iordan Popica”

de Covasna Media | 760 vizualizări

Proba de snowboard a fost premiera evenimentului de la Valea Mare

Câteva sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au luat parte, în acest weekend, la Cupa de Schi „Profesor Iordan Popica”. Ajuns la cea de-a șasea ediție, evenimentul a avut loc la „Pârtia de ski Oprea” din Valea Mare, iar față de anii precedenți, pe lângă concursurile de schi, a fost organizat și unul de snowboard.

Concurenții, alături de susținătorii lor, au avut parte de o zi superbă la Valea Mare, unde pârtia se prezintă în condiții excelente în această perioadă, atmosfera de competiție fiind însoțită de relaxare și voie bună.

Șase categorii de vârstă au avut competițiile de schi (sub 6 ani, 6-10 ani, 10-14 ani, 14-20 ani, 20-40 ani și peste 40 ani), în timp la snowboarding nu au existat limite de vârstă, aproape 70 de persoane prezentându-se, în total, la startul concursurilor.

Și în acest an, Cupa „Profesor Iordan Popica” a fost organizată de către familia Oprea, proprietarii pârtiei de la Valea Mare, și de către cei doi fii ai regretatului profesor Iordan Popica, Sorin Iordan Popica și Marius Popica.

„Menținem tradiția organizării an de an a Cupei, în același loc, Pârtia Oprea de la Valea Mare. Ioan Oprea, împreună cu soția și cu cele trei fete sunt gazda perfecta pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare. Un loc minunat, o pârtie bine întreținută și logistică pe măsură! Un moment de bucurie, cu competitori de toate vârstele, din toate regiunile țării, un prilej de mândrie că în memoria profesorului Iordan Popica putem organiza astfel de evenimente, cu copii care nu au uitat să se bucure și care au încă viu spiritul de învingător!”, a spus Sorin Iordan Popica, la finalul evenimentului.

Pârtia de la Valea Mare a fost construită în 2016 și este a doua ca lungime din județul Covasna, având 700 de metri. Situată într-un mediu pitoresc, este ideală pentru începători și avansați, cu un nivel mediu de dificultate.

O figură dragă iubitorilor de sport din Covasna

Profesorul Iordan Popica este renumit în județul Covasna, în rândul iubitorilor de sport și nu numai, după ce a petrecut peste patru decenii la catedra de educație fizică. În această lungă perioadă, s-a dedicat total fenomenului sportiv, promovându-l prin orice mijloace și implicându-se în crearea infrastructurii la școlile din orașul Covasna. De altfel, tot el a fost cel care a inițiat demersurile pentru construirea pârtiei de pchi din localitate.

Nu există fost elev din orașul Covasna să nu fi participat alături de profesorul Popica Iordan la tabere de vară, tabere de iarnă, marcaj turistic, competiții de atletism, handbal, fotbal, schi, tot ce tinea de domeniul sportului si dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a elevului. Din păcate, aceste lucruri țin de domeniul trecutului! Țin să menționez că in fiecare an am avut alături, pe langă copiii competitori și părinții lor, oameni de bine, profesori, nu doar de sport, antrenori, monitori de schi, oameni cu diverse profesii sau ocupații din toată țara, pe care i-am cunoscut la prima ediție,iar ulterior am devenit cu toții o mare familie, Mă înclin, le mulțumesc tuturor din suflet! Respect, sportivi, respect, părinți, respect, oameni!”, a mai precizat Sorin Iordan Popica.

Sursa: comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.