SPORT 21 iunie 2019

Suporterii OSK vor să construiască un teren de sport pentru copiii orfani

de Iulia Drăghici - Taraș | 728 vizualizări

Tricoul lui Hadnagy Attila a fost scos la licitație online

Suporterii echipei covăsnene de fotbal Sepsi OSK au pornit o nouă campanie umanitară, pentru ajutoarea copiilor orfani de la casa Sfântul Francisc din localitatea Dealu, județul Harghita. Inițiativa își propune construirea unui teren de sport pentru cei 45 de micuți. Acțiunea a demarat cu o licitație online, pe pagina de Facebook a suporterilor, în care este pus la bătaie un tricou al fostului căpitan, actual director al clubului, Hadnagy Attila.

„Dorim să amenajăm un teren de joacă echipat pentru cei 45 de copii, care nu au posibilitatea potrivită de spațiu de joc în aer liber. Pentru realizarea terenului de joacă de vis avem nevoie de ajutorul vostru. Vă rugăm să susțineți această inițiativă și să ne ajutați în echiparea acestui teren de joacă!”, transmit, pe pagina de Facebook Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala-Suporteri-Fans page, suporterii OSK.

Concret, cei care pot ajuta se pot înscrie la licitația care are ca miză tricoul lui Hadnagy.

„Acest tricou a fost purtat de jucător în februarie 2017 la meciul din Divizia Secundă contra celor de la Luceafărul Oradea. Meciul a fost câștigat cu scorul de 2-1 de echipa noastră, golul victorios fiind marcat de Hadnagy Attila”, mai scriu suporterii.

Prețul de pornire este de 200 de lei, iar licitația se face prin comentarii, sub postarea care anunță campania. Suma se poate mări din zece în zece lei. Sfârșitul licitației va fi la data de 5 iulie 2019, ora 20:00.

Demersul a început promițător, dat fiind faptul că la câteva ore de la începutul licitației, tricoul ajunsese deja să valoreze peste 1.000 de lei.

Campania este inițiată de Asociația Magyar Összefogás Határok Nélkül Egyesület și Grupul suporterilor Echipei Sepsi OSK „Székely Légió”.  

Acesta este primul pas din campanie, spun coordonatorii, care afirmă și că demersurile de strângere de fonduri vor continua, astfel încât micuții de la Casa Sfântu Francisc să se bucure de un teren de sport așa cum merită.

„Ce este sigur este că la început de august un grup de voluntari din cadrul suporterilor se va deplasa la fața locului și va ajuta efectiv la construirea terenului. Vor sta câteva zile acolo”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al suporterilor OSK, Nagy Lázár József.

Suporterii OSK nu sunt la prima acțiune umanitară, ci din contră, au experiență importantă în astfel de demersuri. Inimoșii iubitori ai fotbalului covăsnean sunt recunoscuți pentru inițiativele de strângere de fonduri, alimente și jucării pentru copiii orfani, dar și pentru organizarea de campanii sociale pentru ajutorarea celor bolnavi și aflați în suferință.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.