SPORT 9 ianuarie 2018

Suporterii echipei de baschet învingători la Alexandria

de Covasna Media | 768 vizualizări

Așa cum promiteam în ziarul nostru de ieri, continuăm povestea meciului de baschet feminin câștigat de Sepsi SIC Sf. Gheorghe la Alexandria, în Liga Națională, cu scorul de 80-64.

Această a unsprezecea victorie, din tot atâtea posibile, a fost dublată de un comportament de excepție al celor peste 50 de fani care au însoțit echipa cale de peste 300 de kilometri.

Intrarea în sală a fost una triumfală, covăsnenii, înarmați cu tobe, instrumente muzicale, o portavoce, fulare și alte accesorii, atrăgând imediat atenția. Ei s-au plasat în perimetrul indicat de forțele de ordine care i-au flancat și, cu toate că erau dominați numeric de localnici, au câștigat categoric duelul galeriilor.

Pe parcursul meciului, da capo al fine, suporterii de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe au cântat, au scandat și le-au încurajat pe favorite. Simpatizanții echipei locale au venit înarmați cu steaguri tricolore și, pe alocuri, au încercat să îi șicaneze pe ai noștri însă aceștia și-au ținut cumpătul și nu au răspuns la micile provocări. Mai mult, suporterii covăsneni prezenți la Sala Sporturilor din Alexandria au afirmat că respectă ideile României Mari și a Centenarului Unirii, ambele vehiculate în mod ostentativ de alexăndrineni. De semnalat însă, la capitolul pozitiv, inițiativa gazdelor de a oferi flori jucătoarelor adverse, prin intermediul unor sportive junioare.

În orice caz, comportamentul suporterilor de baschet merită subliniat, ei fiind integrați organic în performanțele obținute de Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Foarte disciplinați, ei s-au deplasat în grup la autobuzul cu care au efectuat deplasarea, nefiind nici un incident la sală sau pe traseu.

La finalul jocului, suporterii noștri le-au mulțumit fetelor prin intonarea Imnului Ținutului Secuiesc și au scandat numele antrenorului Zoran Mikes.

Managerul echipei Sepsi SIC Sf. Gheorghe, Rusz István, a precizat, în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna: ”Suporterii sunt extraordinari. Cu ei alături nu putem pierde”. Același interlocutor, tot în regim de exclusivitate, a mai afirmat: ”Experiența dublei cu Olympiacos Pireu ne-a ajutat enorm, chiar dacă la scorul general am pierdut. Acum urmează și provocarea managerială majoră, deoarece, după cum știți, vom organiza ambele turnee finale de Cupa României, atât la masculin cât și la feminin”.

Sepsi Sic Sf. Gheorghe este lider în Liga Națională de Baschet Feminin, cu 22 de puncte după 11 runde disputate.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.