SPORT 16 aprilie 2010

Super-Estera e din nou vicecampioană europeană! (video)

de Covasna Media | 1037 vizualizări
16apr2010-esteraSportiva de la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Estera Dobre, a făcut un turneu de senzaţie în cadrul categoriei de 51 de kilograme de la Campionatul European de Lupte Libere de la Baku, Azerbaidjan. Estera Dobre a luptat fantastic, reușind să obţină calificarea în finală prin victorii categorice. I-a stat în cale în lupta pentru aur doar Sofia Mattsson din Suedia, nimeni alta decât campioana mondială și triplă campioană europeană . Sofia este sora mai mică a Johannei Mattsson, sportiva pe care Estera o admiră cel mai mult, una din legendele luptelor libere! În fazele preliminare ale competiţiei Estera le-a învins pe Nadine Tokkar din Elveţia și mai ales pe valoroasa sportivă din Ucraina, Oleksandra Kohut, campioană mondială în 2005, campioană europeană în 2007 și medialiată cu bronz la mondialele din 2009.

16apr2010-esteraSportiva de la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Estera Dobre, a făcut un turneu de senzaţie în cadrul categoriei de 51 de kilograme de la Campionatul European de Lupte Libere de la Baku, Azerbaidjan. Estera Dobre a luptat fantastic, reușind să obţină calificarea în finală prin victorii categorice. I-a stat în cale în lupta pentru aur doar Sofia Mattsson din Suedia, nimeni alta decât campioana mondială și triplă campioană europeană . Sofia este sora mai mică a Johannei Mattsson, sportiva pe care Estera o admiră cel mai mult, una din legendele luptelor libere!

În fazele preliminare ale competiţiei Estera le-a învins pe Nadine Tokkar din Elveţia și mai ales pe valoroasa sportivă din Ucraina, Oleksandra Kohut, campioană mondială în 2005, campioană europeană în 2007 și medialiată cu bronz la mondialele din 2009. În semifinale Estera s-a impus clar în faţa sportivei Tiina Yilinen din Finlanda, medaliată cu bronz la europene în 2008.

Filmul victoriei obţinute în semifinale de către Estera Dobre în faţa Tinnei Yillinen îl puteţi urmări mai jos.

Pentru Estera Dobre este a treia finală de campionat european pierdută, însă constanţa ei la vârf stârnește admiraţie. După evoluţia de la Baku, sportiva de la Sfântu Gheorghe este văzută drept una dintre marile favorite ale viitorului Campionat Mondial. Un interviu detaliat cu Estera Dobre, despre experienţa de la Campionatele Europene, veţi putea citi în Observatorul de Covasna la începutul săptămânii viitoare.

Sursa video: fila-wrestling.com

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ariel, 16 aprilie 2010
Felicitari pt foto. Inspirativa.
Janos Iuhas, 16 aprilie 2010
Bravo ei!
Catalin, 16 aprilie 2010
Felicitari Estera esti una dintre cele mai mari sportive ale CSM-ului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.