SPORT 8 iulie 2023

Super Cupa României este din nou la Sfântu Gheorghe

de Marius Raczek | 826 vizualizări

Sepsi OSK a debutat excelent în sezonul 2023-2024, prin victoria cu 1-0 în fața campioanei en-titre, Farul Constanța, alb-roșii aducând a doua oară consecutiv Supercupa României la Sfântu Gheorghe.

Prima parte a jocului a fost ternă, cu puține faze de poartă, Farul având mai mult posesia și implicit inițiativa. Cu trecerea timpului, Sepsi OSK a preluat controlul, iar Ștefănescu și Bălașa au amenințat poarta lui Aioani. Până la pauză, am mai consemnat uriașa ratare a lui Safranko, care, din șase metri, nu a reușit să-l învingă pe portarul constănțenilor.

Lovitura de grație a venit chiar în debutul părții secunde. Ciobotariu a urcat pe partea dreaptă și a trimis o centrare perfectă pentru I. Gheorghe care a reluat cu capul, fără speranțe pentru Aioani. Câteva momente mai târziu, același Aioani a degajat greșit, dar Ștefănescu nu a reușit să-l suprindă cu un lob de la distanță. Sub presiunea rezultatului, Farul a încercat să forțeze egalarea, dar Niczuly s-a opus la lovitura liberă executată de Alibec, cea mai importantă ocazie pentru trupa lui Gică Hagi.

Sepsi OSK s-a impus la limită, rezultat 1-0, dar a obținut o victorie mare, câștigarea pentru a doua oară consecutiv a Supercupei României aducând cel de-al patrulea trofeu în vitrina clubului.

Super Cupa României, Finala

Stadion Ilie Oană, Ploiești

Farul Constanța - Sepsi OSK 0-1 (0-0)

Arbitru: Andrei Chivulete, Asistenți: Ferencz Tunyogi, Andrei Constantinescu

A marcat: Gheorghe (47)

Farul: Aioani - Kiki, Boli, Queiros, Borza - Nedelcu, Vînă, Artean - Mazilu, Alibec, Sali. Rezerve: Buzbuchi - M. Popescu, Doukoure, Rivaldinho, Borgnino, Vianna, Sîrbu, Dumitrache, N. Popescu. Antrenor: Gheorghe Hagi

Sepsi OSK: Nizculy - Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Oteliță - Păun, Rodriguez - Ștefănescu, Matei, Gheorghe - Safranko. Rezerve: Moldovan - Tamas, Damașcan, Oroian, Dumitrescu, Kallaku, Aganovic, Varga, Rondon. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.