SPORT 6 decembrie 2012

Steaua s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după 1-1 cu FC Copenhaga

de Covasna Media | 437 vizualizări

Steaua s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după ce a remizat, joi seară, scor 1-1, cu FC Copenhaga, în ultimul meci din grupa E a competiţiei. "Roş-albaştrii" termină grupa pe primul loc şi se alătură în 16-imi campioanei CFR Cluj, locul trei în grupa H a Ligii Campionilor.

România va avea două echipe în primăvara europeană, Steaua alăturându-se celor de la CFR Cluj în 16-imile Ligii Europa. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a obţinut un ultim punct în grupa E a competiţiei, după 1-1 în deplasare cu FC Copenhaga.

"Roş-albaştrii" aveau nevoie de cel puţin un punct în partida de la Copenhaga pentru a se califica de pe primul loc în primăvara europeană. Chiar şi un eşec la un gol diferenţă, cu excepţia unui 0-1, era bun pentru elevii lui Reghecampf, însă aceştia nu au intrat pe teren concentraţi doar pe apărare şi pe conservarea unui 0-0.

În prima repriză meciul a fost unul foarte tacticizat, cu ambele echipe preocupate să nu comită greşeli care să pună adversarul în situaţii favorabile. Primul şut la poartă al partidei a venit abia în minutul 25, de la Raul Rusescu, iar primul corner al întâlnirii s-a consemnat abia în minutul 29, la poarta celor de la Copenhaga.

Prima mare ocazie a meciului i-a aparţinut lui Nikolici, care a dat însă cu piciorul şansei de a marca, la o fază creată de Popa, la care a rămas singur cu Christensen.

Până la pauză, tabela a rămas însă nemişcată la Copenhaga. La puţin timp după reluare, în minutul 49, Steaua a rămas în 10, Cristi Tănase primind al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, pentru o simulare în careul gazdelor, la un duel cu Kristensen.

Steaua a acuzat eliminarea lui Tănase, lucru vizibil la nivelul construcţiei, care a început să aibă de suferit. Reghecampf l-a trimis în teren pe Martinovici, care a preluat rolul de fundaş dreapta, iar Chipciu a trecut în banda stângă.

Odată cu trecerea timpului, intenţiile ofensive ale Stelei s-au diminuat, iar presiunea creată de danezi la poarta lui Tătăruşanu a crescut, Copenhaga trecând pe lângă gol prin Sigurdsson (67), Vetokele (68) şi Jorgensen (71).

Cea care a deschis însă scorul a fost Steaua, prin Raul Rusescu (73), care a marcat cu un şut superb, la colţul scurt, de la marginea careului.

Copenhaga mai avea nevoie de trei goluri pentru a se califica şi a părut dispusă să încerce, Cornelius trimiţând milimetric pe lângă poartă în minutul 77.

Danezii au reuşit să egaleze în minutul 87, prin Vetokele, iar până la final tabela nu a mai suferit nicio modificare, Steaua luând astfel drumul 16-imilor Ligii Europa şi aşteptând tragerea la sorţi.

În celălalt meci al grupei, VfB Stuttgart a pierdut cu Molde, scor 0-1, dar s-a calificat în 16-imi de pe locul doi.

Steaua încheie grupa E pe primul loc, cu 11 puncte, urmată de VfB Stuttgart (8 puncte), FC Copenhaga (8 puncte) şi Molde (6 puncte). VfB Stuttgart s-a calificat în dauna danezilor datorită rezultatelor mai bune în meciurile directe.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.