SPORT 5 octombrie 2012

Steaua este lider în grupa E a Ligii Europa. Roş-albaştrii au câştigat cu 1-0 meciul cu Copenhaga

de Covasna Media | 450 vizualizări

Steaua a învins la limită, cu 1-0, pe FC Copenhaga, în etapa a doua a fazei grupelor Ligii Europa. Unicul gol al meciului a fost înscris în urma unei faze hilare, mingea ricoşând din danezul Sigurdson în propria poartă. În celălalt meci al grupei, Molde a învins-o pe VfB Stuttgart cu 2-0.

Din cele două performanţe pe care şi le-a propus să le realizeze joi seara, Steaua a reuşit-o pe cea mai importantă: şi-a adjudecat toate cele puncte în meciul cu FC Copenhaga, din grupele Ligii Europa.

Nu a reuşit, în schimb, să doboare recordul de asistenţă de pe Arena Naţională. În tribune au fost totuşi prezenţi 50.787 spectatori plătitori, ceea ce înseamnă că Steaua - FC Copenhaga a fost a doua partidă ca număr de spectatori, din istoria stadionului inaugurat toamna trecută. Doar finala Ligii Europa a adunat mai mulţi privitori.

La meciul cu danezii atmosfera din tribune a fost senzaţională, însă ea nu a găsit corespondenţă la nivelul jocului. Cel puţin în prima repriză, elevii lui Laurenţiu Reghecampf au fost atraşi în jocul de adormirea al oaspeţilor şi au expediat o singură dată balonul pe spaţiul porţii lui Wiland.

În partea a doua partida s-a mai animat, însă nu într-atât încât îi poată fi conferit atributul spectaculozităţii. Aproape fiecare ocazie a Stelei a fost urmată de una a adversarilor, semn că arma contraatacului a funcţionat foarte bine la scandinavi. Asta până în minutul 83, când Steaua a deschis scorul, cu noroc, iar FC Copenhaga nu a reuşit să o mai copieze. A fost o fază de antologie, care ar putea fi încadrată la golurile caricaturale ale competiţiei. Cristi Tănase a şutat puternic, din capul unui fundaş danez mingea s-a izbit de Nikolic, iar din muntenegrean a ricoşat în piciorul unui alt fundaş de la Copenhaga, Sigurdson, de unde a intrat în poartă.

A rămas 1-0 şi, cu 4 puncte, Steaua preia şefia grupei E a Ligii Europa. Roş-albaştrii sunt urmaţi de Molde şi FC Copenhaga, cu câte trei puncte, şi Stuttgart, cu un singur punct.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.