SPORT 21 ianuarie 2019

Steaua BA a câștigat Cupa României la polo

de Covasna Media | 863 vizualizări
Sursa foto - Facebook @steauapolo
Sursa foto - Facebook @steauapolo

CSA Steaua Bucureşti BA a câştigat Cupa României la polo pe apă masculin în Bazinul de polo din Complexul Sportiv Ghencea, după ce a învins-o în finală pe marea rivală CSM Digi Oradea cu scorul de 12-6 (3-2, 3-0, 3-1, 3-3).


Golurile învingătorilor au fost reuşite de Jerko Marinic Kragic 3, Dimitri Goanţă 2, Mihnea Chioveanu 2, Marios Kapotsis 2, Nikita Dereviankin, Andrei Prioteasa şi Victor Antipa.


Pentru Steaua este a 11-a Cupă a României din palmares. ''Roş-albaştrii'' au cucerit trofeul pentru a treia oară consecutiv.


În finala mică, echipa Corona Sportul Studenţesc a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 15-9. Goluri echipei braşovene au fost marcate de Vlad Georgescu 3, Josip Jerkovic 2, Blagoje Ivovic 3, Petru Ianc 2, Andrei Balakirev 2, Nicolae Oanţă, Cătălin Stan şi Andrei Neamţu.

În semifinalele părții inferioare de tablou, rezultatele au fost:

Poli Cluj – AMEFA Arad 7-12

CSM Tg. Mureș – Rapid 5-8

În jocurile de clasament:

Pentru locurile 5-6 Rapid – AMEFA 13-7

Pentru locurile 7-8 CSM Tg. Mureș – Poli Cluj 9-5

Înaintea finalei a fost ținut un moment de reculegere în memoria marelui antrenor de sărituri în apă, Pantelimon Decuseară, care a decedat la vârsta de 78 de ani. Personalitate FINA și LEN, Decuseară a fost primul săritor român calificat în finala unui Campionat European, locul 6 în 1966. El a fost antrenorul lui Gabriel Cherecheș în 1992, când săritorul român a devenit campion mondial de juniori. Regretatul Pantelimon Decuseară a fost, în ultima parte a vieții, arbitru internațional.

Competiția a fost organizată de către Federația Română de Polo pe Apă, în colaborare cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.

Steaua va juca acum în Liga Campionilor LEN, miercuri 23 ianuarie în deplasare cu Barcelonetta, din Spania. Echipa națională a României se va reuni după acest meci, pentru întâlnirea din Liga Mondială, cu Croația pe 29 ianuarie ora 18.00, la Bazinul Olimpic din Izvorani.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.