SPORT 17 iunie 2024

Start perfect pentru tricolori!

de Marius Raczek | 799 vizualizări

România a debutat astăzi la Euro 2024 cu o victorie de senzație, 3-0 în partida cu Ucraina, acesta fiind cel mai consistent succes al echipei naționale în istoria participărilor la turneul final al Campionatului European.

Ucraina a pornit ca favorită, mai ales după ultimele două remize din partidele amicale, dar trupa lui Edi Iordănescu a surprins, și s-a impus fără drept de apel.

Partida a început cu ucrainienii în ofensivă, dar prima oportunitate i-a aparținut lui Coman, șutul acestuia fiind reținut de Lunin. Cu trecerea timpului contraatacurile tricolorilor i-au pus în gardă pe elevii lui Rebrov, și în minutul 29, la o degajare greșită a lui Lunin, Man a interceptat balonul, i-a pasat lui Stanciu care șutat direct sub bara transversală. Mai mult chiar, Man a avut o bună oportunitate, șutul său fiind deviat în corner, sau cornerul executat de Stanciu, direct în bara transversală.

Cu avantaj de un gol, România a început curajos repriza secundă, și Răzvan Marin, cu un șut din afara careului mare a mărit ecartul la două goluri. Trei minute mai târziu, după un corner, Man a trimis în fața porții, iar Drăguș a îndeplinit o simplă formalitate, pentru 3-0. Pe final Ucraina a căutat golul de onoare, dar defensiva noastră a jucat fără greșeală.

România a obținut prima victorie la Euro 2024 și a doua din istoria participărilor la turneul final, anteriorul succes fiind un 3-2 cu Anglia în 2000. Sâmbătă, 22 iunie, tricolorii vor întâlni Belgia.

Euro 2024, Grupa E

România-Ucraina 3-0 (1-0)

Au marcat: Stanciu (29), R. Marin (53), Drăguș (57)

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Fl. Coman, Stanciu – Drăguș. Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Pușcaș, Hagi, Mihăilă, Olaru, Mogoș, Sorescu, Racovițan, Bîrligea, Șut. Antrenor: Edi Iordănescu.

Ucraina: Lunin - Konoplya, Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko - Shaparenko, Stepanenko - Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk. Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Brazhko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko. Antrenor: Serghei Rebrov.

Sursa foto: frf.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.