SPORT 14 iulie 2023

Start în Superliga pentru Sepsi OSK

de Marius Raczek | 1070 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 21:30, Sepsi OSK va debuta în noul sezon al Superligii, cu o deplasare dificilă, în Capitală, pe terenul echipei Rapid București.

După succesul din Supercupa României, Sepsi OSK debutează în ediția 2023-2024 a Superligii, cu o deplasare la Rapid București, o altă echipă aflată și sezonul trecut în faza de Play-Off. Avantajul covăsnenilor poate fi faptul că au deja la activ o partidă oficială. Mai mult, o partidă de moral, victorie în fața campioanei en-titre, Farul Constanța. Antrenorul Liviu Ciobotariu spunea în cadrul conferinței de presă: „Dorim să obținem un rezultat pozitiv, ideal ar fi cele trei trei puncte. Mergem să facem un joc bun, dar rezultatul este primordial pentru noi”. Desigur, un debut cu victorie ar fi important, mai ales că programul alb-roșiilor va fi extrem de aglomerat, Sepsi OSK urmând să-și înceapă și parcursul în Conference League.

Urcând pas cu pas de când a promovat, Rapid București își propune un sezon mai bun decât cele precedente. Plecarea lui Adrian Mutu, extrem de mediatizată, a avut ca urmare aducerea pe banca tehnică a lui Cristiano Bergodi. Desigur venirea fostul antrenor de la Sepsi OSK poate fi un atu pentru Rapid, dar, în același timp, probabil, cele doar câteva zile avute la dispoziție de tehnicianul italian, pentru a se acomoda cu noua echipă, pot fi un punct sensibil.

Până în prezent, Sepsi OSK și Rapid București s-au întâlnit de șapte ori în Superliga. Sepsi OSK a învins o singură dată, sezonul trecut, în faza de Play-Off, cu rezultatul de 2-0, la Sfântu Gheorghe, prin golurile marcate de Tudorie și Ștefănescu. Ultima întâlnire directă, tot în Play-Off-ul ediției precedente, a avut loc la București, când s-a consemnat o remiză albă, 0-0. Rapid s-a impus de trei ori în partidele directe, alte trei întâlniri terminându-se la egalitate.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.