SPORT 12 octombrie 2018

Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe va trece în patrimoniul local

de Covasna Media | 3307 vizualizări

Conform unui proiect de act normativ publicat pe pagina oficială a Ministerului Tineretului și Sportului, Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe va trece în patrimoniul Consiliului Local Sf. Gheorghe. Deocamdată, Ministerul Tineretului și Sportului, prin CSM Sf. Gheorghe, administrează stadionul avându-l înscris în patrimoniul propriu.

În cazul în care această hotărâre va fi pusă în practică, lucru foarte probabil de altfel, echipa de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe, club sportiv de drept privat, va fi exonerată de plata chiriei pentru meciurile susținute pe teren propriu. Acest lucru are două aspecte.

Cel favorabil este că Sepsi OSK va putea redistribui aceste investiții în alte sectoare de activitate, conducerea clubului de fotbal efectuând deja, pe o arenă care nu îi aparținea, lucrări de modernizare (instalația de nocturnă de pildă).

Pe de altă parte, chiriile generate de stadion reprezintă venituri proprii pentru CSM Sf. Gheorghe, care se regăseau în performanțele secțiilor clubului departamental. Se știe, cluburile bugetate din bani publici sunt întotdeauna subfinanțate, iar fotbalul, în acest caz, ar fi fost un ajutor indirect pentru celelalte discipline sportive din oraș (atletism, judo, jiu-jitsu, lupte, handbal sau gimnastică).

Decizia anunțată, de trecere a Stadionului Municipal în patrimoniul local, pare a fi de neclintit, așa că, din 2019, CSM Sf. Gheorghe va trebui să își reconsidere strategiile investiționale, fără a mai miza pe banii obținuți de pe urma administrării stadionului. Totodată, cheltuielile generate de stadion vor scădea în calculele CSM Sf. Gheorghe dar, în orice caz, veniturile obținute erau mai mari.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.