SPORT 21 iunie 2023

Stadionul mic din Sfântu Gheorghe, tot mai aproape de finalizare

de Diana Pantelimon | 706 vizualizări

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe au ocazia de a vedea stadiul lucrărilor la stadionul mic într-un material video postat pe platforma Facebook, pe pagina primarului Antal Árpád. Directorul Clubului Sportiv Școlar, antrenorul de baschet Nemes Áron, prezintă, în cadrul înregistrării, atât exteriorul, cât și interiorul viitoarei baze sportive.

Deși încă se lucrează, amplasamentul a prins contur. 

Deoarece Clubul Sportiv Şcolar îşi va muta aici sediul, directorul acestuia este cel care prezintă, într-un tur al bazei, clădirea administrativă, în care vor fi amplasate birourile de secretariat, contabilitate și administrație, apoi terenurile de sport de afară, camerele de oaspeți pentru echipele sportive, sălile de sport, clădirea de fitness, mini-hotelul cu 30 de locuri, parcarea subterană cu 50 de locuri, precum și locul cu cea mai frumoasă priveliște, o cafenea cu terasă, la ultimul etaj.

„În momentul de față, ne aflăm în clădirea bazei sportive care se construiește la stadionul mic. Consider că clubul nostru are mare nevoie de această investiție, deoarece de la înființarea lui, în 1961, nu a avut un sediu propriu și nici o sală de sport proprie. Aș dori acum să vă arăt clădirea administrativă, în care vor fi amplasate birourile noastre. Va avea birouri luminoase, moderne, cu o priveliște frumoasă. Va găzdui secretariatul, contabilitatea, administrația. Vom avea câteva camere de oaspeți, unde vom putea găzdui echipe pentru competiții sportive.

De la clădirea de birouri aș vrea să vă duc la terenurile de sport de afară, să vedeți cum sunt în acest moment. Suntem acum pe terenurile de sport în construcție, finanțarea fiind din două surse. În partea de sus, unde am fost înainte cu sălile de sport, sala de lupte, clădirea administrativă, este investiția proprie a școlii sportive, finanțată din bugetul Ministerului Educației. Iar terenurile de sport, clădirea de fitness, mini-hotelul este investiția proprie a primăriei. De asemenea, sub terenurile de sport există o parcare subterană. Locuitorii din Sfântu Gheorghe poate își amintesc că la stadionul mic se desfășurau meciuri de fotbal și handbal cu mulți spectatori și sperăm că localnicii, copii, adulți și bătrâni, vor continua să vină aici și în viitor, iar o viață sportivă animată va continua să se dezvolte și în perioada următoare”, relatează, în materialul video, Nemes Áron.

Viitoarea bază sportivă modernă este o valoare în plus pentru municipiu și comunitate, dar mai ales pentru cartierul Simeria, unde este amplasat. Îmbunătățește aspectul zonei în mod radical.

„Cred că este important ca oamenii care locuiesc în diferite cartiere ale orașului, în special copiii, să poată face sport cât mai aproape de locuințele lor, în condiții sigure și moderne. Acest lucru le va ușura viața și părinților care au dificultăți în a-și transporta copiii la antrenamentele de după-amiază. De asemenea, noul complex va oferi condiții excelente pentru antrenamente și competiții pentru viitorii sportivi. Nu în ultimul rând, va face această parte a orașului mai ordonată și mai modernă”, a spus, în cadrul prezentării video, primarul municipiului, Antal Árpád.

Stadionul mic din cartierul Simeria a intrat în reabilitare în 2010, după mai mulți ani în care a stat în paragină și s-a degradat constant. În 2013, lucrările au stagnat din lipsă de fonduri, iar demersurile au continuat apoi în etape.

În anul 2019, a urmat din nou o stagnare, în urma rezilierii contractului cu antreprenorul, care a invocat probleme financiare din cauza majorării salariului minim din construcţii şi creşterii costurilor materialelor. Lucrările s-au reluat anul trecut, după o nouă licitaţie, potrivit Agerpres.

În prezent, se avansează rapid şi impresionant, iar finalizarea este prevăzută pentru luna aprilie 2024, potrivit unei postări pe Facebook a primarului Antal Árpád, la sfârșitul lunii mai a.c.

Sursa foto: Facebook/Antal Árpád

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.