SPORT 26 august 2014

Sportivii de performanță trăiesc cu 40% mai mult decât oamenii obișnuiți

de Covasna Media | 455 vizualizări

Sportivii de performanță, care efectuează antrenamente foarte solicitante, trăiesc cu 40 la sută mai mult decât oamenii obișnuiți și prezintă un risc mai mic de mortalitate la bolile cardiovasculare și cancer, arată un studiu realizat de Universitatea din Zaragoza, citat de agenția spaniolă EFE, scrie Agerpres.

Studiul a analizat date culese de la 42.000 de sportivi din toată lumea, dintre care doar 800 de femei, care au participat la Turul Franței, JO și competiții internaționale, alături de jucători de fotbal și baseball.

Conform datelor prelucrate, sportivii de performanță au șansa unei vieți mai lungi cu 40 la sută decât oamenii obișnuiți și riscul de mortalitate este cu 42 la sută mai mic la bolile cardiovasculare și 37 la sută mai mic la cancer, ca urmare a unei activități fizice regulate și moderate.

Studiul nu ocolește și marea controversă asupra efectelor pe care le au antrenamentele efectuate de sportivii de înalt nivel, care sunt mult mai intense și se derulează pe durata a mai multor ani. Studiul nu susține însă ipoteza că exercițiile intense pot produce alterări cardiace, în principal fibrilația auriculară.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.