SPORT 17 august 2017

Sportivi și artiști covăsneni, bursieri într-un program național

de Covasna Media | 546 vizualizări

387 de tineri sportivi și artiști din România vor beneficia de un fond total de sprijin în valoare de 359.000 de lei

Cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor și-a anunțat beneficiarii. Rezultatele arată că MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini și sportivi și artiști din județul Covasna.

Szőcs Botond – pian, Zöldi Lara Johanna - muzică ușoară, canto, Balogh Hanna și Borcsa Félix Lehel– judo și Teatrul Independent Osonó se găsesc pe lista celor 387 de tineri sportivi și artiști din România care vor primi diverse sume de bani din fondul de sprijin în valoare de 359.000 de lei.

„De 12 ani susținem tinerii talentați, contribuim la îmbunătățirea condițiilor de pregătire, facilităm accesul lor la concursuri și competiții organizate în țară și în străinătate, pentru că ne dorim să participăm activ la formarea viitoarelor generații de campioni ai României. Sprijinul financiar acordat constant în acești ani, dublat de selecția riguroasă a candidaților, făcută de jurii de specialitate, le inspiră încredere tinerilor, iar acest lucru se vede în performanțele lor”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 515 de proiecte, care vizau finanțarea a 1.162 de tineri sportivi și artiști cu suma totală de peste 3.043.000 de lei. Alocarea fondului de 359.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 179 de proiecte, prin care obțin finanțare 387 de tineri talentați.

În domeniul artelor au fost selectate 49 de proiecte, susținute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 106 de proiecte, care au obținut în total suma de 169.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului care au atins vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărțită între 24 proiecte.

În cei 12 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.230.000 lei pentru 1.943 de tineri sportivi și artiști, dintre care unii au obținut finanțare în cadrul mai multor ediții. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.441 de proiecte câștigătoare, finanțate în acești ani.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.