SPORT 9 octombrie 2019

Speranță pentru gimnastica din Sfântu Gheorghe?

de Daniela Luca | 1332 vizualizări

Liviu Botoș spune că a găsit o sală în care cei mici își vor putea relua antrenamentele  

Cei aproximativ 60 de copii care frecventau secția de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe și-ar putea relua în curând antrenamentele, întrerupte primăvara trecută din cauza pericolelor la care erau expuși cei mici într-o sală degradată. Antrenorul de gimnastică Liviu Botoș spune că a identificat în cele din urmă o locație potrivită. 

Un număr de 440 de persoane au semnat o petiție prin care susținătorii secției solicită sprijinul autorităților locale pentru a rezolva problema sălii. Aceasta ar fi a treia la număr, iar antrenorul spune că îți dorește ca de data aceasta să primească un răspuns mulțumitor. 

„Astăzi am depus la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a treia petiție referitoare la situația sălii de gimnastică. Petiția este semnată de 440 de persoane. Am identificat o locație perfectă unde ar putea funcționa sala de gimnastică. Fosta centrală termică, vizavi de ștrand. Sperăm să avem succes și să salvăm gimnastica în orașul nostru. Mulțumesc frumos celor care au semnat petiția”, transmite Liviu Botoş. 

„Să fie într-un ceas bun. Doamne ajută. Este nevoie de o sală de gimnastică. Avem copii talentați și ar fi păcat pentru ei”, scrie pe Facebook o femeie din Sfântu Gheorghe. 

Până primăvara trecută, micii gimnaști s-au antrenat într-o sală  din cadrul liceului „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe. Aceasta însă se degrada tot mai mult pe zi ce trece, iar copiii erau puși în pericol. 

Antrenorul a cerut la începutul lunii iunie sprijinul autorităților locale în acest sens și a inițiat o petiție care a fost semnată de un număr de 200 de părinți și susținători ai secției. Aceasta a fost depusă atât la Consiliul Local, cât și la cel Județean.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba susținea atunci că în urma eforturilor depuse pentru a găsi o sală corespunzătoare, nu fost identificată nicio încăpere potrivită. Astfel, autoritățile locale au cerut în cele din urmă implicarea celor care sunt cointeresați să se pună capăt problemelor legate de lipsa sălii de gimnastică.

Părinții copiilor care se antrenau la secția de gimnastică s-au arătat îngrijorați de faptul că încă nu s-a găsit o soluție definitivă pentru că întreruperea activităților nu este deloc benefică pentru micuții care aspiră la  performanță.  

Rămâne de văzut în ce măsură Primăria va da curs solicitării aduse de antrenorul de gimnastică din Sfântu Gheorghe și dacă, într-adevăr, activitatea se va putea relua în condiții decente.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.