SPORT 20 iunie 2018

Spectacolul Campionatului Mondial de fotbal continuă

de Covasna Media | 649 vizualizări

Anglia a învins greu ambițioasa națională Tunisiei cu scorul de 2-1, după dubla semnată de cel mai tânăr căpitan de echipă de la acest Mondial, Kane. Maghrebienii egalaseră în prima repriză după un penalty transformat de mijlocaşul Sassi.

Anglia a pornit lansat în turneu, la fel ca şi colega de grupă Belgia, care a învins Panama cu 3-0.

Columbia şi Japonia au oferit un spectacol la scenă deschisă.Niponii au câştigat cu 2-1 un meci cu multe recorduri stabilite.

Carlos Sanchez a fost eliminat în minutul 2 şi 56 de secunde, după un henţ în careu, iar penalty-ul a fost transformat de Kagawa.

Doar uruguayanul Jose Alberto Batista, în 1986, a fost eliminat mai repede la un turneu final al CM, după numai 54 de secunde din meciul cu Scoţia.

A fost şi prima oară când o echipă primeşte penalty la prima acţiune periculoasă dintr-un meci de Mondial.

După reuşita lui Juan Quintero, din lovitură liberă, Mondialul din Rusia a oferit deja mai multe goluri din astfel de momente ale jocului, patru, decât în tot turneul final din 2014 (când s-a înscris de trei ori din lovitură liberă).

Quintero a devenit primul columbian care înscrie la două ediţii consecutive de CM (2014 şi 2018), iar Keisuke Honda primul asiatic care oferă o pasă de gol la trei ediţii diferite de Mondial, din 1966 încoace. Honda a fost implicat în şase din ultimele opt meciuri ale Japoniei la Cupa Mondială (trei goluri şi trei pase decisive).

Japonia a devenit prima ţară din Asia care învinge un stat sud-american la CM, în a 18-a confruntare dintre cele două continente. America de Sud avea 14 victorii şi remizase în trei rânduri.

Este prima oară când patru naţiuni din America de Sud nu reuşesc să câştige în prima etapă din faza grupelor (Argentina, Brazilia, Peru şi Columbia).

Polonia a fost învinsă, tot în Grupa H, de Senegal cu 2-1. La şutul lui Gueye, în minutul 37, Cionek, fundaş născut în Brazilia, a deviat nefericit în proprie poartă.

Africanii şi-au dublat avantajul după o gafă imensă în apărarea polonezilor. M'Baye Niang a profitat şi a dus scorul la 2-0. Polonezii au protestat vehement pentru că fostul atacant al lui Torino a revenit pe teren, după ce a primit îngrijiri medicale, chiar în zona unde adversarii pasau între ei, a interceptat mingea şi a marcat.

Pe final, Krochwiak a marcat cu capul, golul de onoare pentru poloni.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.