SPORT 9 august 2013

Sorţii au decis! Adversarele echipelor româneşti din play-off

de Covasna Media | 514 vizualizări

Steaua şi-a aflat adversara din play-off-ul Champions League, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Roş-albaştrii vor întâlni campioana Poloniei, Legia Varşovia.

Steaua va juca primul meci pe teren propriu miercuri, 21 august, iar returul va fi marţi, 27 august, la Varşovia.

Înfiinţată în anul 1916, Legia Varşovia a câştigat până în prezent 9 titluri de campioană a Poloniei, ultimul în sezonul trecut, având în palmares şi un număr-record de 16 victorii în Cupa Poloniei, precum şi 4 succese în Supercupa naţională.

În cupele europene, echipa din capitala Poloniei a reuşit să atingă faza semifinalelor Cupei Campionilor Europeni în 1970, fiind eliminată de olandezii de la Feyenoord Rotterdam, după ce trecuse în primul tur de UTA Arad, pe care a învins-o în ambele manşe (2-1 şi 8-0). Două decenii mai târziu, în 1991, Legia Varşovia a ajuns până în penultimul act al Cupei Cupelor, înclinându-se în faţa echipei engleze Manchester United.

În ediţia 2011-2012 din Europa League, Legia Varşovia a făcut parte din aceeaşi grupă cu Rapid Bucureşti, polonezii impunându-se în ambele manşe (1-0 la Bucureşti şi 3-1 în Polonia).

În actuala ediţie a Ligii Campionilor, Legia a trecut în turul II preliminar de formaţia galeză The New Saints, pe care a învins-o în ambele manşe (1-0, 3-1), iar apoi a remizat de două ori cu norvegienii de la Molde în turul III preliminar (0-0, 1-1), campioana Poloniei beneficiind însă de avantajul golului marcat în deplasare, care a calificat-o în playoff.

Meciuri tari pentru echipele româneşti în play-off-ul Europa League 

Tot astăzi, la Nyon a avut loc şi tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Europa League. Ajunse în această fază a competiţiei Pandurii Tg. Jiu, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu au aflat cu cine vor da piept în tentativa de a se califica în grupe.

Pandurii Târgu Jiu va întâlni formaţia portugheză Sporting Braga. Manşa tur va avea loc la 22 august, la Cluj-Napoca, iar returul la 29 august, la Braga.

Petrolul Ploieşti va întâlni formaţia galeză care evoluează în Premier League, Swansea. Manşa tur va avea loc la 22 august, pe terenul echipei Swansea, iar returul la 29 august, la Ploieşti.

Astra Giurgiu va întâlni formaţia israeliană Maccabi Haifa. Manşa tur va avea loc la 22 august, în Israel, iar returul la 29 august, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Niciuna dintre formaţiile româneşti nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi a play-off-ului. Câştigătoarele dublelor manşe se califică în faza grupelor. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 30 august, la Monaco.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.