SPORT 27 februarie 2020

Skate Park și Trail Bike Park, în planul autorităților din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 4554 vizualizări

Valoarea totală a celor două investiții este de 1,2 milioane de lei 

Municipalitatea are în plan să finanțeze două investiții dedicate iubitorilor de sporturi urbane. Un Skate Park ar urma să se construiască în incinta Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe, în timp ce Trail Bike Park-ul ar putea fi inaugurat în spatele Arenei Sepsi, lângă terenurile de tenis.  

Fie că aleg skateboard-ul, trotineta, rolele sau bicicleta trail, în lipsa unei infrastructuri adecvate, tinerii iubitori de sporturi urbane din Sfântu Gheorghe sunt nevoiți în prezent să își petreacă timpul liber în spații improvizate. 

Această problemă a fost adusă în atenție de mai multe ori, fie de cei care s-au săturat de această situație, fie de locuitorii deranjați de felul lor de a se aventura în locuri nepotrivite, cum ar fi Piața Mihai Viteazul din centrul municipiului. 

În acest sens, Primăria și-a propus să construiască un Skate Park și un Trail Bike Park, unde tinerii să se poată distra în voie. Conform proiectului de hotărâre, obiectivul principal al proiectului vizează diversificarea activităților sportive, utilizarea cu folos a suprafețelor libere, dar și revitalizarea oportunităților de agrement.

În proiect se arată că Skate Park-ul va conține terenuri de trotinetă, skateboard sau role și se va realiza în curtea Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

 „Suprafața terenului va fi din beton, acoperit cu un strat de asfalt, se vor construi trepte din metal, înfășurate cu plăci îndoite. Pe suprafața de beton vor fi montate diverse elemente ce permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, half pipe, spine, elemente din metal, beton și din lemn”, se arată în proiect.  

În ceea ce privește Trail Bike Park-ul, acesta va fi realizat în spatele Arenei Sepsi, lângă terenurile de tenis. Acesta se va întinde pe o suprafață de 800 de metri pătrați. 

„Suprafața terenului va fi acoperită cu pavaj decorativ (pentru demontare ușoară), se vor construi trepte din metal, înfășurate cu plăci îndoite. Pe suprafața de beton vor fi montate diverse elemente ce permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, elemente din metal, beton și din lemn”, se specifică în aceeași sursă.  

Valoarea totală a celor două investiții este de 1,2 milioane de lei din bugetul local. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivele de investiții „Amenajare Skate Park și Trail Bike Park” urmează să fie supus votului Consiliul Local în ședința ordinară de joi, 27 februarie. 

Sursă foto: Studiu de fezabilitate

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.