SPORT 21 august 2017

Situație financiară catastrofală la campioana Sepsi SIC

de Iulia Drăghici - Taraș | 1369 vizualizări

Dacă într-un termen cât se poate de real acești bani nu ajung la club, nu văd pur și simplu rezolvarea

Consilierii județeni din Covasna au votat vineri, 18 august, acordarea cotizației semestriale de 34.300 de lei către Asociația Clubului Sportiv Sepsi – SIC. În discursul său din plen, consilierul județean Ambrus József, unul dintre conducătorii Asociației, a declarat că echipa de baschet, campioana României, se află într-o situație financiară catastrofală și că are nevoie de acești bani cât mai urgent.

Asociația Clubului  Sportiv Sepsi – SIC va primi finanțare din partea Consiliul Județean Covasna în valoare de 34.300 de lei, potrivit hotărârii luate vineri de consilierii județeni. Această sumă, care înseamnă 49% din totalul cotizației aferente semestrului al II-lea al anului 2017 a asociației sportive, este necesară de urgență, conform spuselor reprezentanților asociației.

„Situația aș putea să spun că este critică sau, mai mult, catastrofală, în momentul de față. Fetele au venit și nu știm cum vom rezista. Dacă într-un termen cât se poate de real acești bani nu ajung la club, nu văd pur și simplu rezolvarea. (...) Suntem înscriși în Cupele Europene. Suntem singura echipa de baschet feminin care reprezintă România la Cupele Europene. (...) Am plătit o garanție de 10.000 de euro. Am luat un împrumut ca să ne putem înscrie. (...) Sper ca acest vis frumos să continue”, a declarat, vineri, consilierul județean Ambrus József, membru în conducerea asociației sportive.

În aceeași intervenție, consilierul județean a ținut să amintească forului votant că echipa de baschet are foarte multe realizări la activ, subliniind totodată că parcursul nu a fost deloc ușor.

„De când există acest oraș și acest județ, pe sporturile de echipă niciodată nu am fost nici măcar în apropierea obiectivului de a fi campioni”, a spus Ambrus József, arătând către cele patru cupe frumos aranjate în fața auditoriului, și a continuat: „În primii doi ani, am reușit să construim, punând cărămidă peste cărămidă, dar din păcate, după aceea tot timpul am avut probleme, probleme, probleme. Și, anul acesta, s-a modificat legea sportului. Se pare că finanțarea va fi dată lunar, nu ca până acum. Ceea ce aprobați astăzi este o cotizație care necesară pentru funcționarea „nesportivă”, adică două, trei salarii, pentru întreținerea biroului, contabilitate și așa mai departe. Grosul sumei va trebui dat printr-un contract, conform noii legislaturi, după elaborarea unei metodologii”, a explicat consilierul.

Potrivit președintelui CJ Covasna, Tamás Sándor, în ultimii cinci ani, au plecat de la CJ Covasna 3,7 milioane de lei către echipa de baschet a orașului Sfântu Gheorghe.

„În ultimii cinci ani, în această formă asociativă în care suntem împreună cu orașul Sfântu Gheorghe și cu firma Tega, Consiliul Județean Covasna, cu acordul și cu votul dumneavoastră, a acordat 3,7 milioane de lei. Asta înseamnă o medie anuală de 740.000 de lei, adică circa 165.000 de euro anual. Cu o sumă mult mai mică decât alte județe sau alte orașe, am obținut rezultate mult mai bune decât ele”, a declarat, vineri, Tamás Sándor.

La Consiliul Local Sfântu Gheorghe, proiectul cotizației nu a trecut

Potrivit Actului constitutiv al Asociației Clubului Sportiv Sepsi – SIC, contribuția asociaților la patrimoniul inițial este: 50% - municipiul Sfântu Gheorghe, 49% - județul Covasna și 1% - S.C. TEGA S.A. Sfântu Gheorghe.

În 10 august a.c., în cea mai recentă ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, ordinea de zi a cuprins proiectul de hotărâre de acordare a cotizației de 35.000 de lei către Sepsi SIC, însă acesta nu a trecut din lipsă de cvorum. Conform spuselor viceprimarului Tóth-Birtan Csaba, propunerea va fi reintrodusă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de consiliu.

În sezonul 2014–2015, echipa de baschet feminin ACS Sepsi SIC a câștigat Cupa României, în sezonul 2015–2016, a devenit campioană națională și a cucerit Cupa României, iar în sezonul 2016–2017, a câștigat din nou titlul de campioană națională.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.