SPORT 7 februarie 2023

Sistem VAR avem, de ce nu-l folosim?

de Marius Raczek | 565 vizualizări

Duminică, în etapa a 24-a din Superliga, Sepsi OSK a remizat cu CS Mioveni, și practic a pierdut două puncte importante în lupta pentru Play-Off, mai dureros fiind faptul că punctele s-au pierdut la final, dintr-un penalty.

De când există fotbalul, arbitrajul a fost mereu un subiect controversat. Evoluția tehnologiei a venit și în sprijinul celor care împart dreptatea pe teren, după lungi discuții sistemul VAR (Video Assistant Referee) fiind introdus și în Superliga de la noi. Acum îl avem, dar, ca la noi, din păcate, nu știm (îmi place să cred mai mult această variantă, decât că nu vrem, în anumite cazuri) să-l folosim. Și ar fi fost recomandat, mai ales într-un meci strâns, cum a fost cel de la Mioveni. În minutul 55, Nicolae Păun a căzut în careu după un duel cu Pedroso, dar nu a intervenit nici VAR-ul, nici centralul Marcel Bîrsan, deși imaginile dezvăluie că ar fi fost cazul să o facă. Și așa rămâne acea urmă de îndoială, că de la 0-2, probabil, gazdelor le-ar fi fost mai greu să revină, chiar și cu un penalty, acordat prompt, deși scorul o impunea, de asemenea fără consultarea VAR.

Cert este că rezultatul nu mai poate fi schimbat. De asemenea, ultimele zece minute se pot imputa și echipei, mai ales eliminarea gratuită a lui Păun, o greșeală a mijlocașului nostru, sau schimbarea tactică eronată, de a scoate un atacant (Safranko) și a introduce un fundaș (Tamás), ceea ce a permis defensivei lui Dică să urce, să pună presiune. 

Lupta pentru Play-Off devine mai grea, orice punct irosit va costa mult, și poate că la viitoarele partide totul va fi ok, atât tactic, cât și din cabina VAR. Până atunci, însă, să așteptăm verdictul din 8 februarie, de la partida suspendată cu FC U Craiova 1948, și să sperăm că nu va fi nevoie de intervenția... VAR.

Sursa foto: frf.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.