SPORT 22 august 2017

Sistem competițional schimbat la futsal

de Covasna Media | 597 vizualizări

Recent, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor de futsal din România.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții cluburilor au votat formatul competițiilor pentru noul sezon și a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului în Liga I și Liga a II-a.

Cele 10 cluburi înscrise în Liga I vor debuta în sezonul regular pe 26 august 2017. La finalul celor 18 etape, primele 6 clasate vor fi împărțite în două grupe de trei astfel:

Grupa semifinală A: Locul 1 (3 puncte), Locul 3 (un punct), Locul 6 (0 puncte)

Grupa semifinală B: Locul 2 (3 puncte), Locul 4 (un punct), Locul 5 (0 puncte)

Finala se va disputa între primele clasate în fiecare grupă, în sistem cel mai bun din 5 meciuri (trei jocuri la echipa mai bine clasată în sezonul regular).

Finala mică a campionatului se va juca în sistem tur–retur între ocupantele pozițiilor secunde în grupele semifinale.

În play-out, se vor întâlni Locul 7 vs. Locul 10 și Locul 8 vs. Locul 9, în sistem cel mai bun din 3 jocuri. Apoi, învinsele vor juca după același sistem pentru a decide cine retrogradează direct și cine va disputa barajul cu a doua clasată din Liga a II-a.

Prima etapă din noul sezon al Ligii I arată astfel:

Autobergamo Deva – CSM Poli Iași

Imperial WET – Spicom Sf. Gheorghe

United Galați – City’us Tg. Mureș

Dunărea Călărași – Informatica Timișoara

Muncitorul Reșița – FK Odorheiu Secuiesc

Așadar, reprezentanta județului Covasna în această competiție, Spicom Sf. Gheorghe, va evolua, în runda inaugurală, pe terenul vecinei harghitene Imperial WET Miercurea Ciuc, nou-promovată.

Noul sezon al Ligii a II-a va debuta pe 16 septembrie 2017, cu 12 formații la start. La finalul celor 22 de runde, prima clasată va promova în primul eșalon, în timp ce clubul de pe poziția secundă va disputa un baraj în dublă manșă cu una dintre echipele din prima ligă.

Prima rundă în Liga a II-a arată astfel:

Pro Tineret Sighișoara - FORTIUS Buzău

Bukovina Vikov – Colțea Brașov

CFF Clujana Cluj – WEST Deva

KSE Tg. Secuiesc – Futsal Ceahlăul

Inter Gheorgheni – Dinamo Leonard Oradea

ACS Kereszthegy – Luceafărul Buzău

KSE Tg. Secuiesc este una dintre protagonistele competiției. Derby-urile locale pot fi considerate partidele cu echipele din județele limitrofe: Pro Tineret Sighișoara și Colțea Brașov (Brașov), respectiv Inter Gheorghieni și ACS Kereszthegy (Harghita).

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.