SPORT 20 februarie 2014

Simona Halep, încă o performanţă. A urcat pe locul 7 în clasamentul mondial

de Covasna Media | 582 vizualizări

Tenismena româncă Simona Halep a abandonat în această săptămână turneul de la Dubai, însă a urcat două locuri faţă de săptămâna trecută, când a câştigat la Doha, depăşindu-le pe Petra Kvitova şi Jelena Jankovic.

Simona Halep are parte de o ascensiune fulminantă în clasamentul WTA, ea urcând în ierarhie chiar fără să joace. Astfel, în clasamentul ce va fi dat publicităţii la începutul săptămânii viitoare, Siomona Halep se va clasa pe locul 7, ca urmare a rezultatelor consemnate săptămâna aceasta, la Dubai.

Mai întâi Simona Halep a profitat de înfrângerea de miercuri a Petrei Kvitova în faţa Carlei Suarez Navarro, cehoaica retrogradând astfel o poziţie, de pe locul 8 pe 9, făcând practic rocadă cu Simona Halep.

Joi, Simona Halep a mai urcat o poziţie, deşi ea s-a retras din turneul de la Dubai încă de marţi, când a abandonat disputa cu Alize Cornet, din cauza unei accidentări la gleznă.

Ajunsă pe locul 7 în clasamentul WTA, Simona Halep egalează astfel performanţa Irinei Spîrlea, care pe 13 octombrie 1997 atingea vârful carierei, de asemenea locul 7 în clasamentul WTA. Simona are însă şansa de a-şi îmbunătăţi această poziţie, între ea şi ocupanta locului 6, Angelique Kerber, pe care a învins-o în finală la Doha, aflându-se doar 55 de puncte WTA.

Pe primele cinci locuri ale ierarhiei mondiale se află Serena Williams, Na Li, Agneszka Radwanska, Victoria Azarenka şi Maria Şarapova.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.