SPORT 22 ianuarie 2014

Simona Halep, eliminată în sferturile de finală de la Australian Open!

de Covasna Media | 520 vizualizări

Visul frumos s-a terminat pentru Simona Halep la Melbourne. Aflată la realizarea supremă într-un turneu de Grand Slam, cea mai bună jucătoare din România a pierdut în sferturile de finală, în fața Dominikăi Cibulkova. 

Halep, care a disputat primul meci pe Arena Rod Laver la această ediție, a părut că nu s-a acomodat cu condițiile de joc de pe cel mai mare stadion de la Melbourne Park.

După 15 minute, era condusă cu 1-4, iar în acel moment a apărut singurul moment de sclipire. Timp de două game-uri a arătat forma din partida precedentă, cu Jelena Jankovic, și a și profitat de 3 duble greșeli comise de adversara sa.

Halep revenea la 3-4, însă după aceea nu a mai reușit să își adjudece niciun alt game. Din păcate, Simona s-a lăsat copleșită de forța loviturilor Cibulkovei, care a arătat o agresivitate ieșită din comun.

Plimbată dintr-un colț în altul al terenului, românca nu a izbutit să își pună în aplicare planul de joc și a încheiat partida învinsă. Cibulkova s-a impus cu 6-3, 6-0, într-o oră de la prima minge, și s-a calificat în cea de-a doua semifinală de Grand Slam din carieră, după Roland Garros 2009.

Cu toate că a fost eliminată în sferturile de finală, Halep rămâne cu cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam și mai mult, de luni va intra în TOP 10 WTA, fiind prima româncă după mai bine de 15 ani care reușește acest lucru.

Pentru performanța de la Australian Open, Simona Halep va primi 270.000 de dolari australieni (174.600 de euro) și 430 de puncte în clasamentul WTA.

Cifrele partidei

32-54 a fost raportul total al punctelor adjudecate în meci, în favorea Cibulkovei

5 break-uri a realizat slovaca, față de doar unul Halep

25 de greșeli neforțațe a comis Simona

17 lovituri câștigătoare a avut Cibulkova, cu 8 mai multe decât compatrioata noastră

Halep: "Emoțiile nu m-au lăsat să joc, am simțit prea multă presiune. Vor mai veni și alte sferturi de Grand Slam"

Din păcate, compatrioata noastră nu a fost capabilă să își pună în aplicare planul de joc, lucru explicat chiar de ea la conferința de presă:

"Astăzi nu am putut juca, emoțiile nu m-au lăsat. Nu am putut să fac față emoțiilor. Înaintea meciului am fost foarte nervoasă, nu am simțit mingea deloc. Nu m-am putut mișca prea bine. Totuși, ea jucat foarte bine și a meritat victoria", a spus Simona.

Halep consideră că diferența s-a făcut încă dinainte ca cele două jucătoare să intre pe teren.  "Contează foarte mult și lipsa de experiență. Ea avea mai multă decât mine. Eu nu am intrat relaxată pe teren, nu am avut bucuria de a juca.", a mai afirmat jucătoarea noastră.

Cu toate că a pierdut în fața adversarei sale din Slovacia, Simona este sigură că va avea ceva de învățat din această înfrângere.

"Mă voi pregăti mai bine înaintea acestor meciuri. Cred că voi mai avea șanse să joc sferturi de finală la turnee de Grand Slam. Am pus prea multă presiune pe mine. Voi încerca să nu mai fac asta", a declarat constănțeanca.

În finalul conferinței de presă, Halep a vorbit despre posibilitatea ca Wim Fissette să devină antrenorul ei.

"Managerul meu a vorbit cu el și ne vom întâlni la Paris. Nu am vorbit până acum personal cu el, dar știu că a lucrat cu Clijsters și Lisicki. După ce se va termina acest turneu voi afla mai multe, acum am nevoie de liniște", a concluzionat Simona.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.