SPORT 5 iunie 2014

Simona Halep, calificată în finala de la Roland Garros

de Covasna Media | 616 vizualizări

simona halep 3

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după victoria în două seturi, 6 - 2,  7 - 6, în faţa nemţoaicei Andrea Petkovic.

Pentru Simona este prima finală de Grand Slam, dar şi prima jucată de o româncă după 1980, când Virginia Ruzici juca actul final tot la Roland Garros.

Simona a început perfect meciul, cu un break, reuşind să menţină un ritm ridicat pe parcursul întregului set, pe care şi l-a adjudecat în doar 28 de minute.

Petkovic a părut mult mai determinată în setul secund, în care a condus cu 3-1, după primul său break. Simona însă a replicat perfect, cu un break la rândul său, iar apoi şi-a fructificat serviciul pentru 3-3. Ambele jucătoare şi-au câştigat serviciul, iar setul a fost decis în tie-break, acolo unde Simona s-a impus cu 7-4.

"A fost visul meu să joc o finală aici, mă simt extraordinar. A fost un meci tare, am fost un pic blocată, nu m-am mişcat cum am vrut de fiecare dată, dar bine că am câştigat în două seturi. Am avut emoţii în primul set, nu am arătat emoţie pe teren, dar am încercat să rămân concentrată. Sunt foarte fericită că am câştigat şi în tie-break, am luptat pentru fiecare punct. Nu am nimic de pierdut cu Şarapova, va fi un meci greu, ea este o mare campioană, dar trebuie să dau totul şi trebuie să mă bucur. Sper să mă pot bucura, va fi ultimul meci aici", a declarat Halep imediat dupa meci.

În finală, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Maria Sharapova. Românca va deveni numărul 3 mondial după acest turneu indiferent de rezultatul meciului de sâmbătă.

Tot la Roland Garros, Florin Mergea şi Marin Draganja au pierdut în semifinalele probei de dublu, împotriva cuplului spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez, scor 6-3, 1-6, 6-3.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.