SPORT 8 iulie 2019

(Update) Simona Halep, calificare fără emoţii în sferturi de finală la Wimbledon

de Covasna Media | 691 vizualizări

Turneul de tenis de Mare Șlem de la Wimbledon, din Anglia, continuă cu Simona Halep care a ajuns în sferturile de finală ale tabloului de simplu feminin. Ieri după-amiază, fostul lider mondial al ierarhiei WTA a dispus simetric, 6-3, 6-3, în 75 de minute de tânăra Corry Gauff, în vârstă de numai 15 ani.

Simona Halep a prestat jocul ei obișnuit, metronomic, alternând loviturile tehnice cu cele în forță. Simona Halep a utilizat foarte bine ambele laturi ale terenului, plimbându-și efectiv adversara pe toată suprafața.

Corry Gauff a primit un wild-card pentru a participa la calificările de la Wimbledon și se anunță, după un turneu excelent, o mare jucătoare. În turul următor, Simona Halep se va duela cu Shuai Zhang, care a eliminat-o pe Yastremska, în trei seturi.

Epic a fost meciul dintre două cehoaice, în optimile de finală pe iarba londoneză. Tânăra Muchova a eliminat-o pe Katarina Pliskova, mult mai titrată, cu scorul de 4-6, 7-5, 13-11.

La dublu masculin, Horia Tecău și partenerul său Jean-Julien Rojer au profitat de abandonul adversarilor Gonzales și Zeballos, la scorul de 4-3 în setul al patrulea. Horia Tecău și coechipierul său conduceau atunci când meciul s-a întrerupt cu 2-1 la seturi, după 7-6, 3-6, 7-5.  

Turneul de tenis de la Londra se desfășoară sub auspiciile conservatorismului tipic britanic. Organizatorii nu acceptă decât echipament complet alb al jucătorilor, în spiritul sintagmei potrivit căreia tenisul este ”sportul alb”. De asemenea, în setul decisiv nu este utilizată departajarea prin tie-break, aceasta fiind o altă regulă care a guvernat decenii la rând tenisul mondial.

Cristian Frisk

(Sursă foto: eurosport.co.uk)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.