SPORT 7 iunie 2014

Simona Halep a pierdut finala la Roland Garros: 4-6, 7-6, 4-6 cu Maria Șarapova, dar este pe locul 3 în lume

de Covasna Media | 516 vizualizări

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după un meci foarte disputat, întins pe durata a trei ore și două minute.

"Sînt foarte emoţionată pentru că este pentru prima oară cînd vorbesc din această postură, de finalistă la un turneu de Mare Şlem. Vreau să o felicit pe Maria Şarapova pentru trofeu. Îi urez mult succes pe viitor. Am făcut un turneu fabulos, vreau să le mulţumesc tuturor, dar mai ales românilor. Ştiu că foarte multă lume din România mă urmăreşte. Le mulţumesc din inimă. Vreau să mulţumesc şi tuturor oamenilor din staff-ul meu. Am făcut o treabă foarte bună împreună. A fost prima finală pentru mine, sper să nu fie ultima", a spus Simona Halep la finalul jocului.

Halep (22 ani), a patra favorită a turneului, a disputat în premieră o finală de Mare Șlem, contra unei adversare mult mai experimentate, rusoaica având acum în palmares cinci astfel de turnee, dintre care unul la Roland Garros, în 2012.

Constănțeanca a devenit a treia jucătoare română calificată în finala Openului Franței, după Florența Mihai și Virginia Ruzici. Florența Mihai a pierdut finala disputată în 1977, în timp ce Virginia Ruzici a ieșit învingătoare în 1978, iar în 1980 a pierdut.

Halep, campioană de junioare la turneul parizian în 2008, va primi un cec de 825.000 de euro și 1.200 puncte, iar de luni va fi numărul trei mondial, în condițiile în care în mai 2013 ocupa locul 64 în ierarhia WTA.

Simona Halep explică de ce a plâns după meciul cu Şarapova

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că a plâns în primele minute de după finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Mariei Şarapova, deoarece ar fi vrut să profite de faptul că era pentru prima dată în ultimul act al unui turneu de Grans Slam.

"Am plâns în primele minute de după meci, după care mi-a revenit zâmbetul pe buze. Aş fi vrut să profit de moment. Era prima mea finală de Grand Slam. Am făcut tot ce puteam, practicând un joc de nivel foarte înalt. Sunt mândră de aceste două săptămâni, care au fost incredibile. Nu voi uita niciodată acest meci. Atmosfera a fost extraordinară, mulţi fani români au venit la meci să mă încurajeze", a spus Halep.

Simona Halep a precizat că a încercat de la începutul meciului să fie relaxată şi să pună presiune pe parcursul jocului, dar Şarapova este foarte puternică psihic. "Îmi spuneam că este fantastic că am ajuns până aici. Am început bine. Tactica mea era bună. Am deschis bine unghiurile lovind mingea puternic. Însă Maria a făcut ceea ce ştie cel mai bine: să lovească mingea extrem de puternic. S-a şi mişcat bine. Am încercat să pun presiune, dar este foarte puternică mental, o mare campioană, experimentată, care a câştigat deja mai multe finale de Grand Slam. Va trebui să muncesc mai mult. Totuşi, pentru mine a fost un turneu extraordinar, la care am conştientizat faptul că pot juca la un nivel foarte înalt", a adăugat sportiva română.

Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a scris, imediat după finala dintre Halep şi Şarapova, că românca a plâns la marginea terenului, în timp ce publicul îi scanda numele. "A avut o prestaţie extraordinar de curajoasă astăzi, în prima sa finală de Grand Slam. Ea se va întoarce aici şi momentul ei va veni", a menţionat rolandgarros.com.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi a doua cea mai lungă din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

În ciuda înfrângerii de sâmbătă, Simona Halep va urca pe locul 3 în clasamentul WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.