SPORT 16 februarie 2014

Simona Halep a câștigat turneul de la Doha

de Covasna Media | 565 vizualizări

Simona Halep, cap de serie numărul 7, a învins-o astăzi pe Angelique Kerber (Germania) – locul 9 WTA, în două seturi: 6-2, 6-3 și a câștigat turneul de tenis de la Doha, dotat cu premii în valoare totală de 2.440.070 de dolari.

Halep a câștigat primul set, după puțin peste o jumătate de oră, la capătul unei evoluții extraordinare. Compatrioata noastră a făcut două break-uri și nu și-a cedat nici măcar o dată serviciul. La finalului primului set, Kerber a izbucnit în lacrimi.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat. Kerber a revenit în meci și a condus cu 2-1 la game-uri, dar Simona a revenit la 3-2 și a păstrat avantajul până la final și a câștigat turneul de tenis de la Doha, Qatar.

Simona Halep a câștigat cel mai important turneu al carierei. Compatrioata noastră a bifat cel de-al șaptelea titlu din circuitul WTA.

Este primul turneu de categorie WTA Premier 5 adjudecat de sportiva din Constanța. În urma succesului de la Doha, Halep va urca pe locul 9 în clasamentul mondial, ea va primi 900 de puncte și 441.000 de dolari.

Simona a avut nu mai puțin de 23 de lovituri direct câștigătoare și s-a impus de 4 ori pe serviciul adversarei. Serviciul a fost și el la înălțime - Simona a salvat toate cele 4 mingi de break pe care le-a avut Kerber.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.