SPORT 20 octombrie 2014

Simona Halep a câştigat primul meci de la Turneul Campioanelor

de Covasna Media | 335 vizualizări

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe candadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, în primul meci disputat de sportiva română în cadrul Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor, găzduit de Singapore.

Halep, debutantă la finala sezonului, s-a impus după o oră şi nouă minute în faţa jucătoarei din Canada, aflată de asemenea la prima prezenţă la Turneul Campioanelor.

Românca şi-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari şi 230 de puncte WTA. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.

„Sunt foarte fericită că mi-am regăsit jocul”

Simona Halep a declarat după meci că se bucură de faptul că a reuşit să îşi regăsească jocul din prima parte a sezonului.

„Am jucat foarte bine. Sunt foarte fericită că mi-am regăsit jocul. Am reuşit câteva puncte câştigătoare, aşa că sunt foarte fericită. Îmi place acest turneu şi sper că şi spectatorii s-au bucurat de el. Eugenie este o sportivă de top şi va ajunge o mare jucătoare”, a spus Halep, la finalul partidei.

Simona Halep a afirmat că în meciul de miercuri pe care îl va disputa împotriva Serenei Williams va încerca să lupte pentru fiecare punct şi să se bucure de joc, având în vedere că va evolua pentru prima oară împotriva liderului mondial în acest an. „Voi juca normal împotriva Serenei, voi încerca să mă bucur de meciul contra ei, pentru că nu am jucat în acest an. Este cea mai bună jucătoare din lume, nu am nimic de pierdut şi voi lupta pentru fiecare punct”, a completat Halep.

Tot luni, în debutul grupei roşii, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

În acest moment, Halep şi Williams se află pe primele două locuri ale grupei, urmând a se întâlni miercuri. Bouchard va juca în următoarea partidă cu Ivanovici.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.