SPORT 14 februarie 2018

Siklódi Ferenc și-a deschis școală de fotbal

de Covasna Media | 1978 vizualizări

Cunoscutul antrenor covăsnean de fotbal Siklódi Ferenc și-a deschis, de curând, o școală de fotbal intitulată sugestiv Siki Foci. Antrenorul care s-a aflat la cârma Sepsi OSK Sf. Gheorghe, la începuturile echipei, se declară foarte mândru deoarece ”copiii foștilor mei elevi frecventează acum antrenamentele la școala de fotbal”.

Siklódi Ferenc a fost profesor de educație fizică și antrenor, a jucat la ASA tg. Mureș unde a fost coechipier cu celebrul Ladislau Bölöni. Pe mijlocașul care cucerea cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, actual antrenor al echipei belgiene Anvers, Siklódi Ferenc îl caracterizează drept ”un băiat foarte fin și educat un intelectual rasat. De fiecare dată, în deplasări sau cantonamente, avea cărți și tratate academice după el, deoarece frecventa în paralel cursurile Facultății de Stomatologie. El a și condiționat, de altfel, transferul la Steaua, de amenajarea unui cabinet stomatologic chiar în baza din Ghencea, unde îi trata pe colegi și pe angajații clubului militar”.

Siklódi Ferenc spune că recent a cedat 9 jucători formați la școala sa pentru grupele de copii de la Sepsi OSK, lucru care i se pare normal, deoarece aceasta este echipa emblematică a județului.

Vizita noastră la domiciliul domnului Siklódi ne-a prilejuit și răsfoirea unor caiete cu scheme tactice, planuri de antrenament și statistici, din perioada în care conducea, în Liga a IV-a și a V-a, pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe (foto 1). De asemenea, Siklódi Ferenc ne-a arătat, foarte mândru, o parte dintre fanioanele și trofeele strânse de-a lungul carierei, care au fost depozitate într-un garaj, deoarece în sufrageria casei nu mai aveau loc.

Întrebat dacă l-a ascultat pe celebrul comentator radio maghiar Szepessy György, interlocutorul nostru răspunde bucuros: ”Desigur încă din copilărie eram pur și simplu fascinat când în programul radiourilor de limbă maghiară știam că sunt meciuri comentate de Szepessy. Avea o imaginație debordantă și parcă vedeai meciul pe un ecran invizibil. Cred că a fost născut cu un har special, iar un al doilea Szepessy nu se va mai naște vreodată”.

Pătimaș iubitor al sportului, în special al fotbalului, Siklódi Ferenc urează mult succes pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în bătălia pentru rămânerea în Liga I, exprimându-și însă și o dorință concluzivă: ”Sper ca toți părinții să conștientizeze importanța sportului și să îl lase pe copii să practice fotbal sau altceva, pentru sănătatea și dezvoltarea celor mici”.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.